Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Erdogan

Izražavam sućut unucima Armenaca ubijenih u Osmanskom Carstvu

Tayyip Erdogan
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
23.04.2014.
u 21:55

- Želimo da Armenci koji su ubijeni u tim okolnostima počivaju u miru. Izražavamo sućut njihovim unucima - kazao je Erdogan

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan izrazio je sućut uime Turske potomcima Armenaca ubijenih 1915. godine u sustavnom istrebljenju armenske manjine tijekom 1. svjetskog rata, kojega je provelo Osmansko Carstvo. Armenski izvori kažu da je u genocidu ubijeno milijun i pol ljudi.

- Želimo da Armenci koji su ubijeni u tim okolnostima počivaju u miru. Izražavamo sućut njihovim unucima - kazao je Erdogan, prvi put govoreći o genocidu kojega je Ankara do sada nijekala.

>> Erdogan pozvao turske gospodarstvenike da investiraju u Hrvatsku

Ključne riječi

Komentara 3

AC
actros
21:20 24.04.2014.

trebao bi se ispricati cijelom balkanu sto su djecu krali,uzimali ih sa sobom u tursku,vracali ih kao odrasle na ognjista da bi ubijali svoje narode,nabijali ljude na kolac,gradili kule od lubanja i prisiljavali narode na islam.....mjenjali im prezimena,imena i identitet,silovali zene, uzevsi si pravo begove noci itd......

RA
rasimcanaj
15:34 24.04.2014.

Svakako treba prouciti tko su bili MladoTurci koji su tada vladali Turskom. Nit su bili mladi niti su bili Turci.

KB
kbr
16:39 24.04.2014.

ajde, nek su se i Turci počeli suočavati sa svojom crnom prošlošću. možda i srbi nešto tako učine (za recimo tristo godina)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije