Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALI U PUCNJAVI

Izraelski vojnici ubili dvojicu Palestinaca osumnjičenih za ubojstvo tinejdžera

vojnik
ilustracija
23.09.2014.
u 07:44

Izraelci su mjesecima tragali za Marwanom Kawasmeom i Amarom Abuom Ayshom, pripadnicima Hamasa u dobi između 30 i 40 godina

Izraelski vojnici danas su ubili dvojicu Palestinaca osumnjičenih da su ubili trojicu izraelskih tinejdžera u lipnju, izvijestila je vojska, prenosi Reuters.

Izraelci su mjesecima tragali za Marwanom Kawasmeom i Amarom Abuom Ayshom, pripadnicima Hamasa u dobi između 30 i 40 godina s područja Hebrona. Građani Hebrona rekli su da su vojnici prije zore opkolili kuću u gradu te da su čuli pucnjeve.

Glasnogovornik izraelske vojske podpukovnik Peter Lerner rekao je da su njihove snage htjele uhititi dvojac kada je došlo do pucnjave u kojoj su traženi muškarci ubijeni.

- Otvorili smo vatru, oni su uzvratili te su ubijeni u razmjeni - rekao je Lerner.

- Za jednog imamo vizualnu potvrdu. Za drugog nemamo vizualnu potvrdu no pretpostavlja se da je poginuo - dodao je.

Palestinski dužnosnici pak nisu potvrdili da su Kawasme i Abu Aysha poginuli.

Podsjetimo, tijela nestalih studenata Eyala Yifracha (19) i 16-godišnjih Gilada Shaera i Naftalija Fraenkela pronađena su u lipnju u Hebronu. Hamas je prvotno negirao krivnju za ubojstva, no prošli su mjesec preuzeli odgovornost.

>> Pronađena tijela nestalih izraelskih tinejdžera

Komentara 7

BB
brle brkić
08:16 23.09.2014.

staro ratno pravilo prvo ga ubij paga onda pitaj jel kriv

Avatar viki_nuland
viki_nuland
19:25 23.09.2014.

I to se sasvim slucajno dogodilo (ha, ha, ha...) neposredno pred nastavak mirovnih pregovora u Kairu s Palestincima. Tehnologija je uvijek ista, ubojstvom isprovociorati Palestince tako da se mirovni proces ne moze nastaviti, i onda optuziti Palestince kako oni nisuu za "mir". Ha, ha, ha, misle da im isti trik moze upaliti 70 puta.

Avatar viki_nuland
viki_nuland
19:31 23.09.2014.

"Otvorili smo vatru, s kojom smo ih htjeli uhvatiti.." to je pojasnjenje za one koji nisu upuceni u "visoku tehnologiju" hvatanja ljudi "vatrom" odnosno municijom. Treba samo napomenuti da su u to vrijeme Palestinski duznosnici putovali u Kairo kako bii nastavili mirovni proces s Izraelom. Sasvim slucajno se svaki put kada starta mirovni proces ubije nekolicina Palestinaca. Radi se o cistoj slucajnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije