Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snimka prosvjeda

Izraelski radikalni desničari pjevali: Sutra nema škole, više u Gazi nema djece

Izraelci
Foto: Youtube Screenshot
1/2
29.07.2014.
u 22:45

Prema palestinskim dužnosnicima, od 8. srpnja poginulo je 1156 Palestinaca, a oko 6700 ih je ranjeno

Izraelski prosvjednici snimljeni su kako na demonstracijama u Tel Avivu pjevaju: Sutra nema škole, više tamo(u Gazi, op.a.) nema djece' i 'Gaza je groblje', prenosi International Business Times.

Radi se o radikalnim desničarima koji, kako je prikazano na snimci, mašu izraelskim zastavama i pjevaju 'navijačke' pjesme kako bi izrazili ljutnju prema stanovnicima Gaze te prema Ahmadu Tibiju i Haneenu Zoabiju, arapskim članovima izraelskog parlamenta Knesseta.

Zoabi je je nedavno izazvao kontroverze nakon što je za ubojice tri oteta izraelska tinejdžera u okupiranoj Zapadnoj obali izjavio da nisu teroristi nego da su odgovorili na izraelsku okupaciju, a grupa prosvjednika poziva vladu da njemu i Tibiju oduzmu osobne iskaznice ili izraelsko državljanstvo. Na kraju snimke prikazano je kako slaveći činjenicu da su mnogi Palestinci ubijeni u izraelskoj ofenzivi na Pojas Gaze pjevaju 'Gaza je groblje'.

International Business Times navodi da ovi prosvjedi predstavljaju samo jedan dio izraelskog društva te da mnogi izraelski aktivisti prosvjeduju protiv izraelske okupacije palestinskih teritorija i vojne ofenzive na Pojas Gaze.

Prema palestinskim dužnosnicima, u izraelskoj ofenzivi od 8. srpnja poginulo je 1156 Palestinaca, a oko 6700 ih je ranjeno, javlja BBC. Izrael je izgubio 53 vojnika i tri civila među kojima je i tajlandski radnik.

Podsjetimo, izraelski premijer Benjamin Netanyahu najavio je dugotrajnu vojnu akciju na palestinskom teritoriju. Izjavio je kako će Izrael s napadima nastaviti sve dok ne postigne cilj, uništenje podzemnih tunela koje je izgradio Hamas.

Nakon Netanyahuovog upozorenja Izrael je pojačao bombardiranje Gaze. Poginulo je više od 100 Palestinaca te je pogođena i jedina elektrana u Gazi, a Hamas je odbio prijedlog za prekid vatre koji je, nakon niza zračnih napada tijekom prošle noći i utorka ujutro, predložio Yasser Aved Rabbo iz PLO-a ( Palestinske oslobodilačke organizacije). On je kazao da je prekid vatre neminovan i ustvrdio da govori u ime Hamasa čiji je glasnogovornik to ubrzo opovrgnuo.

>> Hamas ispaljivanjem raketa u Izrael odbio nastavak primirja

 

Komentara 59

CR
crogirl555
21:50 29.07.2014.

to je valjda u redu, baš me zanima da li će doći osuda od onih koji se bune kad Thompson ima koncert.

NN
nnn
21:18 29.07.2014.

Jel to ne podsjeca na onu "bit ce mesa, klat cemo..."?

OP
opcija
21:52 29.07.2014.

Ovo je bolesno to znamo svi čak i židovi i ovo neće dobro zvršiti. nažalost sve je to igra jednog sasvim drugog plana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije