Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kritike

Izraelski predsjednik optužuje Marine Le Pen za novu vrstu negiranja holokausta

Marine Le Pen
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
25.04.2017.
u 00:15

Marine Le Pen, koja se kvalificirala za drugi krug francuskih predsjedničkih izbora, rekla je 9. travnja da Francuska "nije odgovorna za Vel d'Hiv", uhićenje i deportaciju 13.000 židova u Parizu 1942.

Izraelski predsjednik Reuven Rivlin optužio je u ponedjeljak kandidatkinju krajnje desnice na francuskim predsjedničkim izborima Marine Le Pen za novu vrstu negiranja holokausta odbacujući odgovornost naroda i vlada u holokaustu.

"Poruka koja vrlo često stiže iz nedavnih političkih izjava je krajnje zabrinjavajuća. I posvuda je ta poruka ista i glasi 'nismo odgovorni za holokaust, nismo odgovorni za istrebljenje židova unutar naših granica'", rekao je Rivlin u govoru na obljetnicu sjećanja na 6 milijuna židova ubijenih tijekom Drugog svjetskog rata.

"Kandidatkinja za francuske predsjedničke izbore je zanijekala odgovornost Francuske za deportaciju židova u nacističke koncentracijske logore", rekao je Rivlin prigodom dana obilježavanja holokausta.

Marine Le Pen, koja se kvalificirala za drugi krug francuskih predsjedničkih izbora, rekla je 9. travnja da Francuska "nije odgovorna za Vel d'Hiv", uhićenje i deportaciju 13.000 židova u Parizu 1942. Le Pen je bilo postavljeno pitanje o odluci predsjednika Jacquesa Chiraca da u srpnju 1995. prizna odgovornost Francuske za masovna hapšenja.

Izrael je izjave Marine Le Pen nazvao "oprečnima povijesnoj istini". 

"Poricanje odgovornosti za zločine počinjene tijekom Drugog svjetskog rata predstavlja novu vrstu poricanja holokausta,  razorniju i opasniju od do sada poznatih poricanja", zaključio je izraelski predsjednik.

>> Birač ljevice: Ako pobijedi Marine Le Pen, bit će građanskog rata. Siguran sam u to. Članovi NF-a: Mijenjamo povijest!

>> Mediji o izborima: 'Veliki prasak'; 'Odzvanjajuća pljuska za politički establišment'

Komentara 9

KA
kacavenda
06:39 25.04.2017.

Cim oni nekog optuzuju znaci da je žena na pravom putu

SF
Sv Franjo
07:19 25.04.2017.

Svi đavoli napadaju Le Pen.Znaći da ona u pravu.

ST
stomugromova
09:29 25.04.2017.

Napad je najbolja obrana.Oni sve optužuju,a gledajte što su napravili u Iraku,Libiji i Siriji.Klasični genocid,ekocid,urbocid i pljačka resursa.Potpuno uništene države i milijuni izbjeglica koje šalju u EU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije