Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NANIO TEŠKE OZLJEDE

Izraelske snage ubile Palestinca koji je nožem izbo stražara na kontrolnoj točki na Zapadnoj obali

Izraelska policija
Foto: Reuters/PIXSELL
01.10.2016.
u 08:44

Incident se dogodio nekoliko sati nakon su svjetske vođe nazočile pogrebu izraelskog državnika Shimona Peresa u Jeruzalemu

 Palestinac koji je nožem ranio izraelskog vojnika na glavnoj vojnoj kontrolnoj točki u okupiranoj Zapadnoj obali, koja odvaja Ramallah i Jerusalem, ubijen je u petak, priopćila je policija.

Incident se dogodio nekoliko sati nakon su svjetske vođe nazočile pogrebu izraelskog državnika Shimona Peresa u Jeruzalemu, gdje je palestinski predsjednik Mahmoud Abbas također pozdravio izraelskog premijera Benjamina Netanyahua.

Glasnogovornica izraelske policije Luba Samri izjavila je da je Palestinac, 28-godišnji stanovnik Istočnog Jeruzalema, dojurio na Qalandia punkt noseći u ruci nož i da je izbo stražara prije nego što su ga pripadnici izraelskih snaga ubili.

Stražar je teško ozlijeđen i odveden u bolnicu na liječenje, rekla je glasnogovornica Samri.

U posljednjih godinu dana, najmanje 219 Palestinaca poginulo je u nasilnim incidentima na Zapadnoj obali, Istočnom Jeruzalemu i Pojasu Gaze. Od toga su vlasti 148 njih identificirale kao napadače, a drugi su ubijeni u sukobima i prosvjedima.

Palestinci, djelujući sami s primitivnim oružjem, ubili su u napadima najmanje 33 Izraelaca i dva Amerikanca koji su bili u posjetu Izraelu.

Palestinci su optužili Izrael da koristi pretjeranu silu te da neki od ubijenih nisu predstavljali nikakvu prijetnju ili nisu imali namjeru izvršiti napad. U nekim slučajevima, Izrael je otvorio istragu o tome je li bilo uporabe prekomjerne sile.

>> Oproštaj od velikana kojega je Obama usporedio s Mandelom

Ključne riječi

Komentara 4

KV
kvatrić
10:02 01.10.2016.

Da se mi Hrvati ugledamo u Izrael i počnemo se prema samim sebima odnositi kao što se Židovi odnose prema sebi, svojoj državi, povijesti, žrtvama, Hrvatska bi preko noći postala raj na Zemlji. Živio Izrael!

CE
centirion
03:51 02.10.2016.

God Bless Israel !

KV
kvatrić
11:06 01.10.2016.

Oni čija demonska religija nalaže rezanje glava razumiju samo jezik sile i samo se na taj način prema njima treba odnositi. Sve ostalo ti koljači smatraju slabošću. Izraelci to razumiju i zato su naučili krotiti bijesne pse.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije