Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKID RAZGOVORA

Izrael zbog pomirenja Hamasa i Fataha zaustavlja mirovne pregovore

Benjamin Netanyahu
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
24.04.2014.
u 18:30

Hamas je teroristička organizacija koja poziva na uništenje Izraela, poručio je Netanyahu

Izrael je nakon pomirenja Hamasa i Fataha objavio kako zaustavlja mirovne pregovore s Palestinom, prenosi BBC.

Dvije palestinske organizacije bile su u lošim odnosima otkad je Hamas, koji je osvojio parlamentarne izbore 2006. godine, tijekom sukoba 2007. godine zbacio snage odane predsjedniku Mahmoudu Abbasu i Fatahu te uspostavio suparničku vlast. Organizacije su jučer objavile vijest o pomirenju, navodeći kako će tijekom sljedećih nekoliko tjedana pokušati formirati zajedničku vladu.

Izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman danas je rekao kako taj potez čini mirovni sporazum "nemogućim". Kako stoji u priopćenju objavljenom nakon današnjeg šesterosatnog sastanka Sigurnosnog kabineta, izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je da njegova vlada "neće pregovarati s palestinskom vladom koju podržava Hamas, teroristička organizacija koja poziva na uništenje Izraela". Dodao je kako je predsjednik Abbas "oformio savez s organizacijom čija povelja poziva Muslimane na borbu protiv Židova i njihovo ubijanje".

Palestinski dužnosnici rekli su da je pomirenje unutarnja stvar te da će ujedinjenje svih Palestinaca dovesti do jačanja mira. Abbas je u priopćenju poručio kako pomirenje i pregovori nisu inkompatibilni te da su predani miru na bazi rješenja s dvije države.

>> Palestina dobila status promatrača u UN, Hrvatska suzdržana

Komentara 7

Avatar una12
una12
20:14 24.04.2014.

Oni ce uvjek naci razloga da prekinu razgovore i nastave gradnju ilegalnih naselja na tudjem tlu. Pitam se samo, dokle vise?

HR
hrxxx111
18:41 24.04.2014.

ilegala tvorevina koja ugnjetava susjede godinama a zapadne sile sve to odobravaju zidovski NDH

Avatar đesi_đejmz
đesi_đejmz
21:18 24.04.2014.

Švabe (Njemci) su bili oduvijek motor , mozak , dok se ološ u americi nije odlučio da to ne bude dalje . Ali pomalo .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije