Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
broj žrtava raste

Izrael poručio: Pripremite se na dugotrajnu vojnu akciju

gaza
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/9
29.07.2014.
u 07:46

U ponedjeljak je poginuo pet izraelskih vojnika u izmijeni pucnjave s pripadnicima Hamasa koji su pokušavali ući na izraelsku stranu putem podzemnih tunela

Napadi na Gazu nastavljeni su jakim granatiranjem te izmjenom vatre na obje strane, a izraelski premijer Benjamin Netanyahu najavio je dugotrajnu vojnu akciju na palestinskom teritoriju.

Netanyahu kaže kako će Izrael s napadima nastaviti sve dok ne postigne cilj, uništenje podzemnih tunela koje je izgradio Hamas, javlja BBC.

U napadima tijekom noći poginulo je najmanje 13 Palestinaca, čime se broj žrtava s palestinske strane popeo na 1100 otkako su 8. lipnja napadi započeli. Izrael kaže kako su s njihove strane poginula 53 vojnika te 3 civila.

Među poginulim Palestincima je i osmero djece, no Izrael odbija preuzeti odgovornost za njihovu smrt, krivnju svalivši na zalutalu Hamasovu raketu.

U ponedjeljak je poginuo pet izraelskih vojnika u izmijeni pucnjave s pripadnicima Hamasa koji su pokušavali ući na izraelsku stranu putem podzemnih tunela.

Izraelske zračne snage pred zoru su granatirale kuću Ismaila Haniyeha, vođe Hamasa u Gazi, no on se u tom trenu nije tamo nalazio.

>>18 Palestinaca iz jedne obitelji poginulo prije početka primirja

>>Svaki Hamasov tunel vrijedi milijun dolara

>>Izrael u školi UN-a granatama ubio najmanje sedmoro djece

Komentara 12

ST
stomugromova
10:11 29.07.2014.

Sjetimo se Oluje i "prekomjernog granatiranja Knina" !! I ta je gamad nama sudila za nešto što je izvedeno besprijekorno.Oni mogu ubijati nežidove do mile volje.

ST
stomugromova
10:07 29.07.2014.

Reporter Al Jazeere Wael Dahdouh posjetio je predgrađe Shijaiyah u Gazi, gdje je jučer poginulu više od 60 Palestinaca u cjelodnevnom granatiranju. Svjedočio je potresnim scenama mrtvih civila, staraca, žena i djece, te izbezumljenim krikovima preživjelih. I dok je ranojutarnjuju reportažu uspio odraditi profesionalno, u kasnijem javljaju u studio nije mogao zadržati emocije, i na pola izvještaja je zaplakao. Nije više mogao nastaviti govoriti, pa je jednostavno išetao iz kadra u tišini.

Avatar superhik74
superhik74
14:06 29.07.2014.

95 % oruzja kojim Izrael masakrira Palestince dolazi iz SAD, odakle im dolazi financijska i politicka podrska. Zanima me kada ce EU uvesti sankcije na "politicki i vojni sektor" SAD i Izraela zbog zlocina protiv covjecnosti i civilnih zrtava u Gazi koje su vec tri puta vece nego u Malezijskom zrakoplovu. Ovo je samo dokaz da postoje gradjani prvog reda (Nizozemci) i gradjani drugog reda (Rusi, Ukrajinci i Palestinci) tako da se smrt jednih tretira puno drugacije nego "potrosna roba" ovih drugih koje ubijaju kao muhe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije