Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivši predsjednik

Izrael počeo odavati posljednju počast Peresu

peres
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
29.09.2016.
u 09:33

Peresov lijes bit će izložen do četvrtka navečer, uoči pogreba u petak na koji stižu brojni svjetski čelnici

Izraelski čelnici i građani počeli su danas odavati posljednju počast bivšem predsjedniku i Nobelovcu Shimonu Peresu čiji je lijes izložen pred parlamentom u Jeruzalemu.

Predsjednik Reuven Rivlin, premijer Benjamin Netanyahu, predsjednik parlamenta Yuli Edelstein i oporbeni čelnik Isaac Herzon položili su cvijeće pred lijesom omotanim izraelskom zastavom.

Komemoracija je održana u tišini, bez govora političara.

Nakon njih je nekoliko stotina ljudi počelo stizati pred Knesset nakon temeljite sigurnosne provjere.

Peresov lijes bit će izložen do četvrtka navečer, uoči pogreba u petak na koji stižu brojni svjetski čelnici, uključujući sadašnjeg i bivšeg američkog predsjednika Baracka Obamu i Billa Clintona, francuskog i njemačkog predsjednika Francoisa Hollandea i Joachima Gaucka te britanskog princa Charlesa.

Jake snage sigurnosti raspoređene su oko groblja na vrhu brda Herzl gdje će biti pokopan Peres (93) koji je umro u srijedu, dva tjedna nakon što je pretrpio teški moždani udar.

>> Peres 'kriminalac' za Hamas, palestinska samouprava šuti

Komentara 2

Avatar dott980
dott980
11:53 29.09.2016.

a nece ga kremirati? XD

Avatar Apollon_der_Philosoph
Apollon_der_Philosoph
10:08 29.09.2016.

Neka mu Bog "oprosti" Zlocine i Grijehove koje je pocinio, jer mu Svijet i Covjecanstvo NECE!! cIAO

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije