Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepoznate okolnosti smrti

Iznenada preminuo ruski ambasador u New Yorku

Ruski ambasador za UN Vitaly Churkin
Foto: Reuters
1/2
20.02.2017.
u 18:30

Čurkin je umro dan uoči 65. rođendana, dodaje ministarstvo ne davši pojedinosti okolnosti njegove smrti

Ruski veleposlanik u Ujedinjenim narodima Vitalij Čurkin iznenada je umro u New Yorku u ponedjeljak, priopćilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova, ne navodeći uzrok smrti. "Ruski stalni izaslanik u UN-u Vitalij Čurkin iznenada je umro u New Yorku 20. veljače", navodi se u priopćenju ministarstva.

Čurkin je umro dan uoči 65. rođendana, dodaje ministarstvo ne davši pojedinosti okolnosti njegove smrti. Ruski izaslanik je obnašao tu dužnost od 2006. Prije toga je radio u ministarstvu vanjskih poslova u Moskvi, bio je veleposlanik u Kanadi i u Belgiji te poseban ruski izaslanik na pregovorima o bivšoj Jugoslaviji (1992-94).

Diplomati koji su sudjelovali na zasjedanju u UN-ovoj zgradi u New Yorku minutom šutnje su mu odali počast nakon objave informacije o njegovoj smrti.

Čurkin je bio ratoboran branitelj ruske politike, posebice snažnog ruskog bombardiranja sirijskog grada Alepa prošle godine kako bi se slomili pobunjenici suprotstavljeni predsjedniku Basharu al-Assadu.

Kada je tadašnja američka veleposlanica pri UN-u Samantha Power optužila Siriju, Rusiju i Iran da snose odgovornost za strahote u Alepu, Čurkin je rekao da se ona ponaša poput majke Terezije i zaboravlja što je radila njezina vlastita zemlja na Bliskom istoku.

>> Stier razgovarao s kosovskim ministrom: 'Hrvatska snažno podržava neovisnost i integritet Kosova'

Komentara 8

MX
Mister X
23:23 20.02.2017.

Bila je mnogo komentara sad je samo jedan ostao izgleda da mi je internet opet pokvaren kao svinja ne da mi da čitam što slobodni ljudi pišu. Pa ostaje stanje sr... gdje smo sve više prisiljeni 100% samo čitati štotati što nam nudi demokratska-diktatura ! Uglavnom jako podmukle laži.....

Avatar lvan12
lvan12
18:47 20.02.2017.

RIP

KE
kenjalo
00:35 21.02.2017.

pa srcani obicno dodje bez najave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije