Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prešli granicu blizu Roszkea

Izbjeglice u Mađarsku pristižu u rekordnim brojkama. Razmatra se slanje vojske

izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
27.08.2015.
u 12:22

Pruga koja prelazi granicu kod Roszkea jedna je od rijetkih područja koja ne blokira nova mađarska žičana ograda koja bi se do kraja mjeseca trebala prostirati duž čitave 175 kilometara dugačke granice sa Srbijom

Dok Mađarska gradi žičanu ogradu na svojoj granici sa Srbijom, izbjeglice u nju pristižu u rekordnim brojkama, potvrdili su u četvrtak policijski izvještaji, javlja AFP, a prenosi France 24.

U srijedu je, prema policijskom priopćenju, u Mađarsku ušao oko 3241 migrant, od čega i 700 djece, što je najveći dosad zabilježen broj. Većina je granicu prešla blizu sela Roszke. Riječ je o uglavnom o migrantima koji dolaze iz Sirije, Afganistana ili Pakistana.

Pruga koja prelazi granicu kod Roszkea jedna je od rijetkih područja koja ne blokira nova mađarska žičana ograda koja bi se do kraja mjeseca trebala prostirati duž čitave 175 kilometara duge granice sa Srbijom.

Da Mađarska namjerava biti oštra prema migrantima, svjedoči i to da je šef policije Karoly Papp najavio da će više od 2000 patrola takozvanih graničnih lovaca sa psima, konjima i helikopterima od rujna biti poslano na granicu kao pojačanje već jakim mjerama sigurnosti. Razmatra se i slanje vojske koja bi trebala pomoći u zaustavljanju priljeva migranata nakon što su jučer izbili neredi u prenatrpanom centru za registraciju izbjeglica u Roszkeu na koje je policija reagirala bacanjem suzavca na migrante.

>> Pogledajte kako je mađarska policija izbjeglice smirivala suzavcem

>> Iz dana u dan žičana ograda između Mađarske i Srbije sve duža

Ključne riječi

Komentara 10

RO
roninka
12:55 27.08.2015.

Do kraja 2015 zapadna EU će biti "bogatija" za 1 milijun izbjeglica iz ratom zahvaćenih područja. USA se dobrovoljno prijavila da prihvaća 8.000.

Avatar superhik74
superhik74
15:11 27.08.2015.

EU beskicmenjaci su pustili Grke s ekonomijom u kolapsu da se sami nose s valom izbjeglica iz Sirije I Iraka a sada se Grcima prelila casa I salju masovno te izgjeglice kroz Makedoniju I Srbiju prema EU centru. Na zalost Madjarska (I Hrvatska) se nalaze na tom putu tako da I mi mozemo ocekivati priljev mase izbjeglica. Eto na "Euro-Atlanskih integracija". Morati cemo integrirati desetke tisuca izbjeglica po EU naredjenju.

KA
KaNiDora
14:43 27.08.2015.

Ograda će biti visoka četiri metra te opremljena video i alarmnim sustavima. Na vrhu ograde nalazi se bodljikava žica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije