Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAVINA U ITALIJI

Broj poginulih u lavini popeo se na 14, traga se za još 15 osoba

italija, lavina
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
24.01.2017.
u 13:00

Lavina se pokrenula nakon niza jakih potresa u središnjem dijelu Italije prošle srijede i nakon tri dana gustog snijega.

Broj poginulih osoba u lavini danas je porastao na 14, a još uvijek se traži 15 osoba. Šest tijela izvučeno je tijekom noći na utorak iz ruševina hotela uništenog u lavini prije šest dana u Italiji, objavili su u utorak talijanski mediji, navodeći službene izvore.

Spasioci se još uvijek nadaju da će doći do preživjelih, uz 11 osoba koje su ranije pronađene.

Istodobno sa spasilačkim naporima koji i dalje traju, talijansko pravosuđe pokušava utvrditi slijed događaja u hotelu Rigopiano u Abruzzu kako bi se pokazalo je li se tragedija mogla izbjeći.

Dan nakon nesreće otvorena je istraga za ubojstvo iz nehaja kako bi se utvrdilo jesu li svi rizici uzeti u obzir, kako pri izgradnji hotela tako i slijedom događaja prošle srijede.

Internetom se proširio e-mail koji je hotelska uprava poslala vlastima moleći pomoć samo nekoliko sati prije tragedije.

Unatoč tome što nije spomenut strah od lavine, opisuje se rastuća panika gostiju koji su zbog snijega ostali zatočeni u hotelu kad je potres pogodio regiju.

Lavina se pokrenula nakon niza jakih potresa u središnjem dijelu Italije prošle srijede, i nakon tri dana gustog snijega.

Spasilačke ekipe u ponedjeljak su pod ruševinama talijanskoga hotela zatrpanog lavinom pronašle tri psića, što je pobudilo novu nadu da bi neke od nestalih osoba za kojima se traga mogle biti žive. 

>> Ispod snijega provela je 58 sati: 'Bio je mrkli mrak, jeli smo snijeg'

>> Psići pronađeni živi u talijanskom hotelu daju nade da ima preživjelih

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije