Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ebola

Iz krvi izliječenog talijanskog liječnika Pulvirentija radit će se plazma za druge pacijente

Fabrizio Pulvirenti
Foto: Reuters (Ilustracija)
03.01.2015.
u 11:42

Pulvirenti je jedan od 22 pacijenata zaraženih ebolom koji su bili liječeni izvan Afrike i od kojih je 5 umrlo

Ozdravio je talijanski liječnik Fabrizio Pulvirenti koji je bio zaražen ebolom u Sierra Leoneu. Pulvirenti, liječnik talijanske organizacije Emergency koja ima svoje bolnice u kriznim dijelovima svijeta, nakon što je obolio od ebole u Siera Leoneu prebačen je 25. studenog 2014. na liječenje u Rim u zaraznu bolnicu Spallanzani. Nakon 39 dana provedenih u bolnici pod strogom pažnjom i njegom, Pulvirenti je otpušten i odlazi doma na Siciliju na kućnu njegu, ali je na konferenciji za novinare najavio kako će se vratiti u Afriku.

Bilo je trenutaka, posebno početkom prosinca, kada je njegovo zdravstveno stanje bilo kritično, bio je na samrti. Tri tjedna je bio bez svijesti. Sada je potpuno ozdravio.

Pulvirenti je jedan od 22 pacijenata zaraženih ebolom koji su bili liječeni izvan Afrike i od kojih je 5 umrlo. Svaki od njih bio je liječen na drugačiji način. Znanstveni direktor bolnice Spallanzani, Giuseppe Ippolito, kazao je tijekom konferencije za novinare kako je Pulvirenti liječen sa četiri eksperimentalna lijeka.

"Od Pulvirentijeve krvi proizvest ćemo plazmu koju ćemo zatim upotrijebiti na drugim pacijentima u Africi“, najavio je Ippolito.

Izliječenje Pulvirentija je veliki uspjeh talijanske medicine.  

>> Ebola u Teksasu jedan je od dokaza nesposobnosti administracije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije