Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivica Dačić:

'Nije to napad samo na Vučića, nego i na cijelu Srbiju'

Ivica Dačić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
11.07.2015.
u 16:07

"Premijer Srbije se ponio kao državnik kada je odlučio pokloniti se žrtvama", napisao je u priopćenju Dačić.

Ministarstva vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić "najoštrije je osudio" napad na srpskog premijera Aleksandra Vučića na komemoraciji u Potočarima.

"Premijer Srbije se ponio kao državnik kada je odlučio pokloniti se žrtvama", napisao je u priopćenju Dačić te dodao kako je ovo samo još jedna negativna posljedica "politizacije ove teme koja je dovela do novih podjela i mržnje umjesto pomirenja".

"Pokušaj ubojstva"

"To je napad ne samo na Vučića, nego i na cijelu Srbiju i njenu politiku mira i regionalne suradnje", zaključio je Dačić u priopćenju. Ministar unutarnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović, bio je još radikalniji u osudi napada te je kazao da je to bio "pokušaj ubojstva" na Vučića, piše RTS.

Podsjetimo, premijer Srbije Aleksandar Vučić u pratnji osiguranja je morao pobjeći sa 20. komemoracije za žrtve Srebrenice nakon što su ga počeli gađati kamenjem i drugim tvrdim predmetima i probiti se kroz osiguranje do njega. Vučić je u napadu lakše ozlijeđen.

>>Vučić napadnut u Srebrenici: 'Lakše je ozlijeđen. Letjelo je kamenje sa svih strana'

>>'Preda mnom su usamljenost i bol preživjelih kao i obitelji svih žrtava...'

Komentara 116

Avatar TvojUjko
TvojUjko
16:18 11.07.2015.

Evo opet jadneji i ugroženi Srbi, jedan kamen i odmah napad na cijelu Srbiju..a sve četnici na vlasti koji su odgovorni za Srebrenicu i Ovcaru

DU
Deleted user
16:14 11.07.2015.

A što su Srbijanci mislili i čemu se nadali? Da će rodbina poubijenih Bošnjaka u Vučića u Srebrenici dočekati s hvalospjevima i ovacijama? Još je dobro prošao.

AB
abendblatt
16:19 11.07.2015.

Dacicu, dali ste zasluzili bolje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije