Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neimenovani izvor

'Lubitz je patio od psihosomatske bolesti. Liječilo ga je nekoliko stručnjaka'

kopilot
Foto: Twitter
1/13
28.03.2015.
u 15:39

Maria W. bila je s kopilotom Andreasom Lubitzom u vezi. Otkrila je zašto ga je ostavila

Nekoliko dana nakon stravične nesreće Germanwingsova Airbusa A320 u kojoj je poginulo 150 ljudi, a za koju se odgovornim smatra kopilot Andreas Lubitz (27), u u Bildu se pojavila ispovijest njegove bivše djevojke, 26-godišnje stjuardese Marie W. s kojom je prošle godine letio pet mjeseci.

Doživio slom?

Djevojka je otkrila kakav je Lubitz bio te zbog čega je odlučila okončati njihovu navodno dugogodišnju vezu, prenosi Mirror. Maria W. tvrdi da razlog prekida leži u Lubitzovom nepredvidivom ponašanju. Prisjetila se i rečenice koju joj je izgovorio prije godinu dana. Tada je rekao: Jednog dana napravit ću nešto što će promijeniti sustav i svi će zapamtiti moje ime''.

Bivša djevojka otkrila je i da je Lubitz često imao noćne more u kojima je izvikivao: ''Padamo!''. Tada joj nije bilo jasno značenje svih tih pojedinosti, no kada je čula da je Lubitz bio u zrakoplovu koji se zabio u francuske Alpe, postalo joj je jasno što je mislio.

Psihosomatska bolest

Bild je podsjetio da se Lubitz psihički slomio nakon okončanja šestogodišnje veze. Kažu i da je kupio dva identična Audija te da je jedan planirao pokloniti Mariji. Jučer su istražitelji otkrili da su u pretrazi njegovog stana u Düsseldorfu i obiteljske kuće u kojoj je živio s roditeljima otkrili dvije pocijepane liječničke potvrde za bolovanje. Jedna od njih odnosila se i na dan nesreće. Sada je sasvim izvjesno da je kopilot skrivao bolest, no nejasno je kako je uspio zavarati Lufthansu koja ima jedna od najrigoroznijih sistema provjere pilota na svijetu.

Danas su na vidjelo izašli i novi detalji o zdravstvenom stanju Lubitza. Neimenovana osoba otkrila je, piše Bloomberg Business, kako je Lubitz patio od psihosomatskog oboljenja. Liječilo ga je, tvrdi isti izvor, nekoliko neurologa i psihijatara.

Prema pisanju New York Timesa, Lubitz je imao problema s vidom što je također moglo ugroziti njegovu pilotsku karijeru. Otkrila su to dvojica dužnosnika koji imaju uvid u tijek istrage. Ne isključuje se mogućnost da je taj problem također mogao biti psihosomatske prirode.

Daily Mail doznaje da je Lubitz bio član aerokluba u svom rodnom gradu Montbauru i redovito je dolazio na područje Sisterona - pedesetak kilometara udaljenog od mjesta pada zrakoplova u Francuskoj - u koji je odlazio sa svojim roditeljima kako bi vježbao upravljanje jedrilicom.

>>U Lubitzu je bila nagomilana nevjerojatna agresija i bijes. On je želio ubiti i umrijeti

>>Germanwings uklonio reklame 'Budite spremni na iznenađenja'

Komentara 58

DH
dalibor.hren
09:14 28.03.2015.

Sad je kasno! Gdje su bili, što su radili i zbog šega su šutjeli svi ti pametni psihijatri, psiholozi, kolege, prijatelji, djevojka....

ST
Stillill
09:28 28.03.2015.

Tesko je biti mali obicni covjek u danasnjem svijetu u kojem je toliko toga nametnuto. Negdje sam procitao da godisnje oko milijun ljudi pocini samoubojstvo, cak je i katolicka crkva promjenila stav prema samoubojicama, smatrajuci ih rezultatom ubrzanog modernog zivota.A za ovakve slucajeve su krivi i mediji koji pune svoj prostor nekim bezveznim likovima i detaljima iz njihovog zivota, dizuci ih u zrak kao da su Bogovi... Onda to sve gleda jedan mali covjek kao Lubitz, zna da i on nesto vrijedi, ima osjecaj ako ne zavrsi na malim ekranima, kao da i nije zivio i onda i onda obrati malo pozornosti na sebe... Ako uopce je on to ucinio

AA
aabbcc
09:25 28.03.2015.

Bivša djevojka otkrila je____ i tako je Marija ostala bez Audija a koja ga je trebala dobiti ili dobila....sutra u nastavku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije