Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija:

'Islamski terorizam' odgovoran je za napad u Londonu

tobias ellwood, london, napad
Foto: Press Association/Pixsell
1/5
23.03.2017.
u 07:23

Napadača koji je po mišljenju istražitelja djelovao sam i za kojega čin još nitko nije preuzeo odgovornost, nakon toga je "ustrijelio drugi policajac", rekao je Mark Rowley iz protuterorističke policije

Dan nakon napada ispred zgrade britanskog parlamenta u Londonu u kojemu je poginulo pet osoba, a dogodio se na prvu obljetnicu krvavih napada u Bruxellesu, policija pretpostavlja da je riječ o "islamskom terorizmu".

Četrdesetak osoba je ozlijeđeno kada se bradati muškarac u crnom u srijedu poslijepodne zaletio automobilom u mnoštvo na Westminsterskom mostu, preko puta Big Bena, a zatim nožem ubio policajca pokušavajući ući u parlament.

Napadača koji je po mišljenju istražitelja djelovao sam i za kojega čin još nitko nije preuzeo odgovornost, nakon toga je "ustrijelio drugi policajac", rekao je Mark Rowley iz protuterorističke policije.

"Neću govoriti o identitetu napadača (...), ali pretpostavljamo da je riječ o islamskom terorizmu", rekao je Rowley u srijedu navečer.

Među ozlijeđenima su troje francuskih učenika koji su bili na školskom izletu, dvoje Rumunja, petero Južnokorejaca i Portugalac, objavile su novinske agencije i vlade zemalja kojih su državljani stradali u napadu.

Premijerka Theresa May koja je rekla da je napad djelo "izopačenog" uma, istaknula je nakon krizne sjednice vlade da "nas sile zla neće podijeliti".

Ovo je najteži napad u Velikoj Britaniji nakon bombaškog napada 7. srpnja 2005. za koji su odgovornost preuzeli simpatizeri Al Qaede, u kojima je u londonskom gradskom prijevozu poginulo 56 ljudi.

Sva britanska glasila u četvrtak pišu o napadu, a tabloid Daily Mirror (lijevi) naziva ga "napadom na demokraciju".

"Londončani neće dopustiti da ih terorizam uplaši", poručio je londonski gradonačelnik Sadiq Khan.

>> Terorizam u Londonu. Raste broj mrtvih i ozlijeđenih

>> Kristina: Za pokolj sam doznala od mojih iz Slavonije

Komentara 7

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
07:55 23.03.2017.

ja sam napisal kak je lik bradat i ćelav i izgleda kao vehabija,pa ste mi obrisali komentar

DS
ds
14:12 23.03.2017.

Neka,neka,neka i dalje pomažu Islamiste.Ovo suđenje u Hagu je njihov i balijski udruženi zločinački poduhvat,a ovi im ovim kažu,hvala.

IC
ice12
16:17 23.03.2017.

Negdje sam procito da ce sljedeci grado nacelnik Medine biti Christofer, i da ce zivot u multikulti Arabiji biti neizbjezan i da ce tamo biti gradske cetvrti u koje muslimani nece smjeti ulaziti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije