Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Somalija

Islamski pobunjenici al-Šebab preuzeli odgovornost za napad u zrakoplovu

zrakoplov, somalija
Foto: Screenshot YouTube
13.02.2016.
u 18:18

Jedan putnik je smrtno stradao u tom atentatu, pretpostavlja se postavljač bombe i još dvojica putnika su lakše ozlijeđena.

Somalski islamistički pobunjenici preuzeli su odgovornost za eksploziju 2. veljače u linijskom zrakoplovu regionalne kompanije Daalllo, nedugo nakon polijetanja iz Mogadišua.

"Drugog veljače 2016. su mudžahedini al-Šebab izveli operaciju protiv više desetaka zapadnjačkih špijuna i turskih potrojbi NATO-a u zrakoplovu na letu za Džibuti, piše al-Šebab u priopćenju za tisak.

Eksplozivna naprava u Airbusu A321 kompanije Daallo sa 74 putnika je eksplodirala 15 minuta nakon polijetanja i napravila rupu u trupu zrakoplova. Srbijanski pilot zrakoplova je uspio prizemljiti zrakoplov.

Jedan putnik je smrtno stradao u tom atentatu, pretpostavlja se postavljač bombe i još dvojica putnika su lakše ozlijeđena.

 "Al-Šebab je izveo ovaj napad u znak odmazde za zločine koje je počinila koalicija zapadnjačkih križara i njihovih obaveštajnih agencija nad muslimanima Somalije", precizira se u priopćenju džihadističke organizacije.

>> Eksplozija 'isisala' napadača tijekom leta, pilot uspio prizemljiti zrakoplov

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije