Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Palmyra

Pogledajte kako rimski amfiteatar izgleda poslije stravičnog razaranja Islamske države

palmyra
Foto: Reuters/PIXSELL
1/12
20.01.2017.
u 14:15

Islamska država uništila je drevni rimski grad Palmyru u Siriji, objavila je sirijska vlada

Islamska država uništila je drevni rimski grad Palmyru u Siriji, objavila je sirijska vlada.

Satelitske snimke koje su analizirale nevladine organizacije koje se zalažu za očuvanje kulturne baštine u Siriji i Iraku pokazuju da su slavni Tetrapylon i dio fasade u amfiteatru uništen, vjerojatno dinamitom tijekom napada u srijedu.

Oštećenja se mogu vidjeti na pozornici amfiteatra kao i u pozadini na fasadi. Dva od četiri stupa u Tetrapylonu su uništena.

Ispred amfiteatra ubijeno je i 12 lokalnih civila, među njima nastavnici i javni službenici i to pred očima djece tijekom sukoba u srijedu.

Islamska država zatočila je oko 75 stanovnika Palmyre, a drevni grad Islamskoj državi često je služio za snimanje propagandnih poruka.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

>> Islamska država razorila slavoluk pobjede u 2000 godina starom gradu

Ključne riječi

Komentara 9

MA
markovicmario80
15:23 20.01.2017.

Mi bosanski hrvati znamo vrlo dobro tko je islamska drzava u njoj prisilno zivimo i protiv nje smo se borili i zato danas imamo statut ko palestinci

Avatar KalebJosua
KalebJosua
12:26 20.01.2017.

I sve koji su ih naoružavali!

KO
Korisniche
15:08 20.01.2017.

brisete komentare bezveze istina se ne može sakriti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije