Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže razmjenu

Islamska država prijeti ubojstvom jordanskog pilota

isis
Foto: Reuters/PIXSELL
29.01.2015.
u 09:38

Jordan je poručio da je spreman pustiti Iračanku, ali za uzvrat želi jamstvo da će i pilot biti pušten

U poruci koju je navodno pročitao japanski talac Kenji Gotoa, Islamska država prijeti kako će ubiti zatočenog jordanskog pilota ne bude li Iračanka koja se nalazi u jordanskom zatvoru zbog sudjelovanja u napadu u Amanu 2005. puštena u četvrtak do zalaska sunca, javlja Daily Mail.

Poruku, čija autentičnost još nije potvrđena, analizira japanska vlada.

 - Ako Sajida al-Rishawi ne bude spremna za zamjenu za moj život, i to do četvrtka 29.siječnja, jordanski pilot Mu'ath al-Kaseasbeh bit će istog trena ubijen, navodi se u poruci. 

Jordan je poručio da je spreman pustiti Iračanku, ali za uzvrat želi jamstvo da će i pilot biti pušten.

'Učinit ćemo sve kako bismo što prije postigli oslobađanje japanskoga državljanina. U ovim teškim okolnostima pozvali smo jordansku vladu na suradnju, kazao je japanski premijer Shizo Abe. 

>> Vehabije prijete imamu, bačena bomba u dvorište braće Keserović

Komentara 1

Avatar Baroudeur
Baroudeur
10:45 29.01.2015.

Islamska drzava? Jednu skupinu olosa i krvoloka zvati drzavom! Za mene je to jedna obicna banditska organizacija i nebi se smijelo upotrebljavati rijec "drzava" koja im daje neku punomocnost!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije