Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bombaš samoubojica

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Tunisu

Foto: Reuters/PIXSELL
25.11.2015.
u 16:48

Ove godine u Tunisu su se dogodila dva velika napada, što je unazadilo jednu od najvažnijih grana gospodarstva te zemlje – turizam

Islamska država preuzela je odgovornost za napad na autobus s tuniškom predsjedničkom gardom, objavila je ta skupina.

Tuniške vlasti rekle su da je u napadu bombaša samoubojice u središtu glavnog grada u utorak ubijeno najmanje 12 ljudi, a  vlada je zbog toga uvela izvanredno stanje u državi.

Počinitelj napada bio je Tunižanin identificiran kao Abu Abdalah al-Tunisi koji je imao eksplozivni prsluk koji je aktivirao. Trinaesto tijelo pronađeno je na mjestu napada i sada se utvrđuje je li to napadačevo tijelo.

Ove godine u Tunisu su se dogodila dva velika napada, što je unazadilo jednu od najvažnijih grana gospodarstva te zemlje – turizam. 

Naoružani je muškarac u lipnju ubio 38 stranih turista na hotelskoj plaži, a u ožujku je grupa naoružanih muškaraca ubila 21 turista u napadu na muzej Bardo u Tunisu.

Za oba napada odgovornost je preuzela Islamska država.

>> U eksploziji autobusa ubijeno najmanje 12 osoba

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije