Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Abu Mutaz al-Qurashi

Islamska država potvrdila da je poginuo jedan od njihovih vođa

iračka vojska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
13.10.2015.
u 21:24

"Amerika slavi ubojstvo Abua Mutaza al-Qurashija i smatra ga velikom pobjedom"

Islamska država potvrdila je da je poginuo jedan od njihovih vođa čiju je smrt SAD objavio još u kolovozu, prenosi Reuters.

- Amerika slavi ubojstvo Abua Mutaza al-Qurashija i smatra ga velikom pobjedom - rekao je glasnogovornik Islamske države Abu Mohamed al-Adnani u zvučnom zapisu objavljenom na džihadističkim stranicama.

- Ja ga neću oplakivati... Njega čija je jedina želja bila da umre u ime Alaha... Odgojio je muškarce i iza sebe ostavio heroje koji će, uz božju volju, tek nauditi Americi - dodao je.

SITE, tvrtka sa sjedištem u SAD-u koja se bavi nadziranjem komunikacija džihadističkih skupina, objavila je da je al-Qurashi zapravo Fadhil Ahmad al-Hayali, zamjenik šefa Islamske države, koji je u kolovozu, kako je to tada objavio SAD, poginuo u američkom zračnom napadu u Iraku.

Islamska država također je pozvala mlade muslimane na džihad protiv Rusa i Amerikanaca zbog "križarskog rata" na Srednjem istoku.

>> Vladimir Putin: U Siriji postoji samo jedan vođa...

>> Rusiu 24 sata uništili 29 kampova ISIL-a i nekoliko skladišta s oružjem

Komentara 1

FO
ForeignLegion1987
10:09 14.10.2015.

udri putine satri tu islamisticku gamad sto sebe nazivaju muslimani,,,a pravi muslimani ih se srame jer su sramota islama,,,,zahvaljujuci njima danas svijet gleda drugacije na islam....i ako zaista zele muslimani mir onda ce se morati aktivno ukljuciti u borbu ,,,raznog oblika ,,,medijskog ,,,borbenog,,,i na svaki moguci nacin tako ce sprati krv sa sebe,,,putin je jedini dobro uradio,,,i on ce ih smlaviti i vijecno mu hvala na tome...ostali koji danas namjestaju putinu,,,mogu mu,,,d ane kazem sta,,,putin ovim potezom je smlavio dvije muhe istodobno ,,,ameriku i ove bolesnike samozvan isil...jos jednom hvala putinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije