Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DREVNI GRAD

Sirijska vojska demantirala da je Islamska država ušla u Palmiru

Palmira
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
10.12.2016.
u 21:05

- IS je ušao u Palmiru u subotu i sada drži njezin sjeverozapadni dio - rekao je Rami Abdel Rahman iz SOHR-a

Sirijska vojska demantirala je ulazak boraca terorističke organizacije Islamske države u drevni grad Palmira, kako je to navela Sirijska promatračnica za ljudska prava (SOHR)

U priopćenju navode kako se žestoke borbe vode između sirijske vojske i saveznika protiv džihadista na istočnom, sjevernom i zapadnom frontu desetak kilometara od drevnog grada Palmire .

- IS je ušao u Palmiru u subotu i sada drži njezin sjeverozapadni dio - rekao je Rami Abdel Rahman iz SOHR-a, dodajući da su u tijeku borbe u centru grada, prenosi BBC.

IS je držao Palmiru 10 mjeseci prije nego što su je u ožujku zauzele režimske snage. Tijekom tog razdoblja uništili su niz spomenika u tom gradu, koji je pod zaštitom UNESCO-a, kao i susjednom Tadmuru.

>> Rat je gotov – o budućnosti Sirije odlučit će prije svih Abu Ali Putin

>> Pogledajte kako sada izgleda drevna Palmira nakon što su ISIL-ovci protjerani

Komentara 19

Avatar lvan12
lvan12
21:14 10.12.2016.

ISIL je zauzeo sve kljucne tocke oko grada... Ako se ne dogodi neko veliko cudo, Palmira ce od sutra opet biti pod ISIL-om... Uzrok je taj sto su pjescane oluje vec par dana tamo i zrakoplovstvo nema ucinka, a i Sirijcima je Palmira nebitna jer tamo ionako nitko ne zivi, turisticko mjesto... To je vise za Ruski za PR... Sirijcima su bitnija naseljena mjesta gdje zive ljudi i pate pod terorom bilo umjerenih bilo manje umjerenih terorista.

Avatar tomislav21
tomislav21
11:27 11.12.2016.

Izgleda da su ih Rusi doslovno spalili.

DU
Deleted user
22:25 10.12.2016.

Ne znam cije su ovo vesti ali do sada su bile prilicno tacne i detaljne https://mobile.almasdarnews.com/article/category/syria

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije