Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
užas sobibora

Iskapanja u bivšem koncentracijskom logoru

Sobibor
DW screenshot
27.11.2014.
u 09:52

Kada su napuštali logor, nacisti su tragove nastojali prikriti jednakom minucioznošću kojom su i ubijali.

Sobibór je ime malog poljskog sela u blizini granice s Ukrajinom i Bjelorusijom. Međutim, ovo ime također označava stravična nacistička masovna ubojstva u tamošnjem koncentracijskom logoru.

Kada su napuštali logor, nacisti su tragove nastojali prikriti jednakom minucioznošću kojom su i ubijali. Kako bi zataškali zločine, na tom području sagradili su seosko imanje i zasadili malu šumu. No istina je izašla na vidjelo. Godine 2007. započela su arheološka iskapanja koja još uvijek traju i koja svjedoče o tadašnjim užasima. Za malobrojne preživjele iskopane su ruševine više od spomen-područja.

>>Ukrali ulazna vrata koncentracijskog logora i znak 'Arbeit macht Frei'

>>Bivši čuvar u logoru Auschwitz prima 'socijalu' iz Amerike
 

Komentara 10

FO
Fortuna1980
11:20 27.11.2014.

Moze jedno izvjesce o srbskim i komunistickim logorima? sory zaboravio sam tko je na vlasti trebat cu pricekat da dodu Hrvati na vlast da mozmo pricat o tome!

DR
Drivoex
14:19 27.11.2014.

Vrijeme je da RH isto napravi u Jasenovcu uz promatrače iz cijelog svijeta. Idkdpanja su rađena u zlo tvorevini Yugi s najnovijim sredstvima, sondama i pronašli 297 kostura. Vrijeme je i to napraviti

MR
M@rsijan@c
00:19 28.11.2014.

nesto slicno lazi o Katynskoj sumi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije