Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razotkrivena akcija

ISIS planirao napad dronovima na Europsko prvenstvo 11. lipnja

Salah Abdeslam
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
30.05.2016.
u 11:38

Napad u Francuskoj trebao se dogoditi uoči utakmice između Engleske i Rusije, osim bombaša samoubojica u napadu su trebali sudjelovati i dronovi s kemijskim oružjem

Borci tzv. Islamske države planirali su još jedan krvavi pohod na Europu i to za vrijeme Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj.

Napad se trebao dogoditi 11. lipnja, a istražitelji su do ovog saznanja došli na pretragom laptopa Salaha Abdeslama, inače jedinog preživjelog člana terorističke skupine koja je izvela napade u Parizu.

Napad u Francuskoj trebao se dogoditi uoči utakmice između Engleske i Rusije, osim bombaša samoubojica u napadu su trebali sudjelovati i dronovi s kemijskim oružjem, piše Daily Mail

Računalo je zaplijenjeno u ožujku tijekom racije  bruxelleskoj četvrti Molenbeek  u kojoj je uhvaćen Abdeslam, a na na računalu su, između ostalog, pronađene i fotografije luke u Marseillesu gdje će se prije utakmice okupljati engleski navijači. 

- Kafići puni veselih i pijanih navijača laka su meta za teroriste. Blisko surađujemo s francuskim sigurnosnim službama - kazao je Neil Basu iz engleske policije. 

Unatoč svim naporima na suzbijanju terorizma francuske sigurnosne službe i dalje strahuju od novih napada zbog velikog broja ISIL-ovaca koji se slobodno kreću Europom.

- Iako je Abdeslam u zatvoru, na slobodi je i dalje mnogo fanatika koji bi mogli napasti. Engleski i ruski navijači su očigledne mete, tim više što obje zemlje zemlje bore protiv ISIL-a u Siriji i Iraku - kazao je izvor iz belgijske sigurnosne službe

>>Bruxelleski teroristi planirali i napad na Euro u Francuskoj

Komentara 3

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
12:52 30.05.2016.

ISIS planirao napad dronovima na Europsko prvenstvo 11. lipnja a naša Hrvatska domoljubno u godini 2007 planirala EU ulazak najkasnije do 2007 što podvrđuje da islamisti i katoliki sanjamo na sličan mitološki način u održavanju bajki.

Avatar maxist
maxist
17:04 30.05.2016.

ispravak netočnog navoda......englezići glume borbu protiv isila.....a Rusi deru po ps-u

DU
Deleted user
16:30 30.05.2016.

Ma bravo !!...sigurnot stada iznad svega..sad ovce mogu mirno da pasu a pali anđeli sa zapada imaju izgovor da pojačaju vojno prisustvo u islamskom svijetu i nastave da nekažnjeno ubijaju muslimane .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije