Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mosul

ISIL u zrak dignuo grob biblijskog proroka Jone

irak
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
25.07.2014.
u 22:41

Pripadnici takozvane Islamske države Iraka i Levanta (ISIL) u zrak su dignuli najstariju mosulsku džamiju, džamiju proroka Jone

Islamski teroristi, pripadnici takozvane Islamske države Iraka i Levanta (ISIL), nastavljaju s razaranjima i kulturocidom u gradovima koje drže pod svojom kontrolom. Najnoviji primjer barbarstva dolazi iz iračkog grada Mosula gdje su pripadnici ISIL-a digli u zrak najstariju mosulsku džamiju, džamiju proroka Jone (Yunusa) unutar koje se nalazio i prorokov grob.

Jona je inače biblijski lik koji je dio tradicije svih triju velikih religija – kršćanstva, judaizma i islama. Prema biblijskom tekstu Jonu je progutao kit ili velika riba nakon što je odbio Božju zapovijed da ode propovijedati u Ninivu. Nakon što je puna tri dana i noći živio u utrobi kita i pokajao se što nije poslušao Božju zapovijed, kit ga je izbacio na obalu, a Jona je otišao u Ninivu. Utemeljenost priče o Joni potvrđena je i arheološkim iskapanjima jer je njegovo ime pronađeno u ruševinama Ninive.

>>Prijeđite na islam ili platite kaznu. Ako odbijete i jedno i drugo preostaje vam – sablja

>>Islamisti naredili obrezivanje svih žena u kalifatu

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Komentara 109

DU
Deleted user
23:12 25.07.2014.

To su oni isiti što ih je naša "ino" mistrica zajedno s EU podržavala u borbi protiv sirijskog režima. Ma bravo.

HO
homofob
23:00 25.07.2014.

BARBARI!!! Makar barbari svi muslimani svijeta ih podrzavaju i apsolutno niti jedan musliman ih javno ne osuduje!

TH
than
22:58 25.07.2014.

Kao da oni mare za ista... Njima islam dodje kao izgovor, a s njime nemaju nikakve veze, osim, za uporabu za privatne ciljeve odredjenih ljudi. Ono sto je meni zanimljivo je to da na svijetu ima bar nekoliko vojnih sila koje da se zalete sredili bi ih u 2 tjedna, ali ih pustaju da divljaju... Mada opet, unistavaju i islamsku kulturu, pa se postavlja pitanje tko je njihov financijer.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije