Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sirija

ISIL-ova propaganda tvrdi da će džihadisti kroz najviše godinu dana imati nuklearno oružje

nuklearna bomba
Foto: screenshot/youtube
1/3
23.05.2015.
u 16:59

Nova propaganda dolazi nakon dvije velike pobjede ISIL-a prošli tjedan

U ISIL-ovom propagandnom magazinu pojavio se tekst u kojem stoji da će kroz godinu dana doći u posjed nuklearne bombe. Njihov plan je da atomsku naprava nabave od trgovaca oružjem koji su povezani s korumpiranim pakisatanskim političarima.

Grupa priznaje da taj ambiociozan pothvat neće proteći bez prepreka zbog čega bi pristali i na nabavku nekoliko tona eksploziva s amonijevim nitratom, piše portal News.

U tekstu piše:

"Da vam predstavim hipotetsku operaciju. ISIL ima milijarde dolara spremljenih na računu. Stupit će u kontakt sa svojim kolegama iz pakistanskih regija kako bi nabavili nukelarno oružje od korumpiranih političara. Nabavka nukelarnog oružja je ono od čega zapadne obavještajne službe najviše strahuju i ovaj plan izgledniji je danas znatno više nego što je bio prije godinu dana. A ako ne nabavimo "nukelarku", što kažete na nekoliko tisuća tona eksploziva od amonijeva nitrata? To je dovoljno lako za napraviti", stoji u tekstu kojeg je navodno napisao britanski taoc i novinar John Cantille. U tekstu se također tvrdi da će budući napadi na Zapad nadmašiti sve ranije napade.

Nova propaganda dolazi nakon dvije velike pobjede ISIL-a prošli tjedan; jedna je preuzimanje kontrole nad cijelom Venecijom u pijesku – Palmirom, a druga je poraz sirijskih snaga predsjednika Bashar al Assada, danima nakon što je ISIL lansirao ofenzivu protiv obrane Palmire u središnjoj Siriji. To je ujedno i velik gubitak za vladu, ne samo zbog kulturnog značaja, nego i zbog toga što ekstremisti sada imaju otvoreni put prema ključnim područjima koje drži vlada predsjednika Bashar al Assada.

Postoji velika bojazan da će ekstremisti uništiti ovo veliko arheološko nalazište kao što su to već činili u Iraku.

>> Spasite Palmiru, ona je kolijevka naše civilizacije

Komentara 29

GL
glasno
19:51 23.05.2015.

poludeli svijet, za sve ono sto krive isil,sami pomazu izraelu da cini

DU
Deleted user
18:12 23.05.2015.

Netko očito želi napraviti "Reset" po treći put!

GL
glasno
19:40 23.05.2015.

ako moze izrael , severna koreja, zasto ne i isil, pa i amerika nukearkom prijeti ,za svoje interese (cionisticke)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije