Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Plamenovi rata'

ISIL objavio 'akcijski trailer' upozorenja SAD-u pošalje li svoje trupe u Irak

ISIL-ov spot upozorenja
Foto: Youtube
1/6
17.09.2014.
u 17:01

Prizori iz videa, poput eksplozija, prikazani su u dramatičnim, usporenim kadrovima, karakterističnima za akcijske ili ratne filmove

Islamska država objavila je danas video kojim upozoravaju SAD da ih borci u Iraku čekaju, ako Barack Obama odluči tamo poslati svoje trupe. Filmić pod nazivom ''Plamenovi rata'' dužine 52 sekunde prikazuje granatiranje tenkova, ranjene američke vojnike i muškarce koji na koljenima iščekuju svoju egzekuciju.

Prizori iz videa, poput eksplozija, prikazani su u dramatičnim, usporenim kadrovima, karakterističnima za akcijske ili ratne filmove. Video je objavio ISIL-ov medijski centar Al Hayat, piše The Independent.

Na snimci je i isječak izjave Baracka Obame koji govori kako se američke trupe neće vraćati u Irak nakon čega se pojavljuje natpis ''borba je tek počela''. Video završava tekstom ''dolazi uskoro'', a objavljen je nekoliko sati nakon što je general Martin Dempsey u izjavi senatskom odboru rekao da će, ako trenutačna strategija za Irak nije dovoljna, predložiti razmještanje američkih vojnika.

>> Irački veleposlanik: ISIL želi ubiti papu Franju

>> Najbogatiji teroristi: 'Podrijetlo imovine' islamista

>> Obama bez Assada ne može poraziti ISIL

Komentara 7

Avatar una12
una12
20:18 17.09.2014.

Tako se isto kurcio Saddam, pa Bin Laden sa akcijskim trailerima i znamo svi kako su prosli. Bolje da pogledaju koji akcijski trailer od Amera, znati ce onda sta ih ceka.

Avatar mali322
mali322
17:23 17.09.2014.

Pa mogli su im u Hollywood - u složiti bolji filmić i tako šuruju jedni sa drugima

GO
govori
11:01 18.09.2014.

he, he....otkuda se pojavio ISIL tako odjednom? do prije 5-6 mjeseci nitko nije čuo za njih. otkuda im najmodernije naoružanje? otkuda im toliko love? otkuda im tako moderna komunikacijska sredstva za promidžbu? zašto oni upadljivo često snimaju nekakve filmove i planove o kalifatu i filmove u trodimenzionalnoj 3D tehnici o razaranju Rima? kako je upadljivo da su ISIL-ovci ovako "moderni" i najbolje opremljeni, dok su Talibani bili primitivni plemenski ratnici iz pećina---zašto su pripadnici ISIL-a na tim snimcima skoro svi maskirani? gdje je nestao "strašni" Al Bagdadi, ništa se više ne čuje o njemu? onaj tko zna misliti svojom glavom i zna zbrojati 2 i 2 zaključiti će sam.... odnosno pogledajte rezultat svega toga. SAD i Zapad ponovo će ići u Siriju, navodno da suzbiju ISIL...ali Zapad ne želi surađivati sa Asadovom vladom, koja se također bori protiv ISILa, već američki kongres je jučer odobrio naoružanje za "umjerene" sirijske pobunjenike, koji se bore protiv Asada... pa živjeli..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije