Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIRIJA

ISIL došao na 20-ak km od Turske: 'Napali su nas bojnim otrovom'

rat
Foto: Reuters/PIXSELL
27.08.2015.
u 23:43

Pad Maree mogao bi biti katastrofalan za borce protiv Islamske države

Islamska država izborila se za nova područja na sjeveru Sirije, u pokrajini Alep, i približila se području gdje Turska i SAD planiraju otvoriti novu frontu protiv te skupine, piše Reuters.

Snažni napadi počeli su tijekom noći, a borci Islamske države u četvrtak ujutro većinom su okružili Mareu, pobunjenički grad 20-ak kilometara udaljen od turske granice, rekao je vođa pobunjeničke skupine. Drugi zapovjednik pobunjenika rekao je da je u sukobima ubijeno barem 20-ak boraca na obje strane. Također je rekao da je Islamska država tijekom napada na grad upotrijebila i otrovne plinove, a organizacija Liječnici bez granica nedavno je objavila da su liječili jednu obitelj iz Maree sa simptomima izloženosti kemijskim sredstvima. Guardian piše da je najvjerojatnije riječ o iperitu.

Pad Maree mogao bi biti katastrofalan za borce protiv Islamske države.

– Ako se njihov napredak nastavi, cijelo sjeverno područje Alepa moglo bi pasti – rekao je jedan pobunjenik za Reuters.

>> Bijela kuća: Ubili smo zamjenika vođe ISIL-a

>> ISIL uništio drevni hram u Palmiri

Komentara 59

Avatar jebb
jebb
04:15 28.08.2015.

Te "borce Islamske države" bi trebalo zvati pravim imenom, teroristi. Ustvari, to je perverzija od novinarstva, nazivati tu bandu krvoloka borcima. "Borci" koji cak i svojim taocima civilima odsijecaju glave i uce djecu da cine isto..., da ne nabrajam dalje sve "hrabre" akcije tih "boraca". Ti "borci" su se prije par dana "borili" protiv jednog 2000 godina starog hrama u sirijskoj pustinji, i gledaj cuda, sravnili su ga sa zemljom. To su stvarno veliki borci, ti " borci Islamske države"!

DU
Deleted user
00:48 28.08.2015.

Baš ovo zanimljiva situacija kako se borci islamske države uspješno bore za nove teritorije. Još je zanimljivije vidjeti na internetu da koriste raketne bacače RAK-12 kao i njemački mitraljez MG-3. Od sveg tog oružja iz Sirije u Tursku je izbjeglo oko milijun i pol ljudi, koji sada idu u Europu. Turska je izbjeglice jednostavno pustila u Europu, jer se više ne može brinuti za te ljude. I tako ispada da je ovdje Američka politika jedini pobjednik u ovom ratu. Jer ekonomski će oslabiti Europu, prvo sa sankcijama koje su nametnuli rusiji, drugo sa izbjeglicama, treće velika je opasnost da neki od tih izbjeglica su teroristi ili će postati teroristi. A Amerika će svima prodati još više oružja.

KI
KITONJA
01:12 28.08.2015.

Gospodo ne zavaravjte da će se Turska boriti protiv tzv ISIL-a, gospodin Erdogan je njihov najveći podupiratelj, i sutra bi toj bandi otvorio svoje granice pa zajedno s njima opalio po Europi i kršćanstvu samo nije još povoljan trenutak ali doći će

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije