Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORE SE ZA PRAVA

Iranke pozivaju Vesnu Pusić: Progovorite o obveznom nošenju hidžaba u Iranu

Vesna Pusić
Foto: MVEP
1/2
28.01.2015.
u 22:52

Pokret koji je inicirala londonska novinarka Masih Alinejad na Facebooku je uputio poziv svim političarkama, a izričito potpredsjednici Vlade

Članice online pokreta My Stealthy Freedom pozvale su europske političarke, a među njima i izričito potpredsjednicu Vlade Vesnu Pusić, da otvoreno progovore o obaveznom nošenju hidžaba u Iranu.

Pokret koji je inicirala londonska novinarka Masih Alinejad na Facebooku je uputio poziv svim političarkama, a povodom posjeta vicepredsjednice njemačkog parlamenta Claudije Roth i Vesne Pusić Teheranu.

- Drago nam je da Iran održava prijateljske odnose s europski narodima. Međutim, tražimo pozornost svake političarke koja putuje u Iran: Molimo vas da razgovarate s našim vođama o obveznom nošenju hidžaba koji ste i vi morali nositi tijekom nedavnog posjeta - objavili su na svojoj službenoj stranici na Facebooku.

U organizaciji smatraju kako je ovdje riječ o nepoštivanju ljudskih vrijednosti kao što je sloboda izbora te ističu kako iranska vlada zabranjuje ženama da zapadnim veleposlanstvima predaju svoje fotografije na kojima ne nose hidžab.

- Molimo vas da ne odgovarate kako se ne smije miješati u zakone druge države jer bi Iran bio prva država koja bi se umiješala kad biste vi uveli zakon koji ženama brani nošenje hidžaba. Da smo šutjeli o nepravednim zakonima onda bi i još uvijek postojalo ropstvo, koje je također bilo propisano zakonom - ističe se u objavi na Facebooku.

 

>> 'Kad sam odjenula hidžab, odahnula sam. Nitko me više nije promatrao kao seksualni objekt'

>> Sudanku će osuditi na bičevanje jer ne želi nositi hidžab

Komentara 18

BE
Beethoven
23:18 28.01.2015.

Mislim da nitko nema pravo da osuđuje zakone ili običaje druge države, ako oni nisu na štetu drugih država. Meni to ne smeta i sretan sam kad vidim da druge vjerske zajednice i kod nas održavaju svoje običaje i kulturu, ali ponavljam koji nisu na štetu naše države.

Avatar pavle27
pavle27
00:01 29.01.2015.

našle su pravu

DV
david.vizental
00:58 29.01.2015.

ovo, ono pa šta sra.a idu i dolaze iz tog Londona, nevjerovatno...kad Saudijska Arabija uvede izbore i demakraciju onda hrvatski novinari imaju prava pisati o pravima i demokraciji u muslimanskim zemljama a do tada neka žive u svojim sitnim dušama...kako bi netko rekao stoka sitna zuba :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije