Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Iračka vojska s iranskom gardom u Tikritu ruši kalifat

Naslovnica
Foto: VL
1/2
04.03.2015.
u 00:01

Reporter Večernjeg lista Hassan Haidar Diab nalazi se na ratištu s iračkim vojnicima koji su krenuli u ofenzivu da oslobode zemlju od terorističkog ISIL-a

Vjerujte mi, nije mi bilo lako poslati sina jedinca u boj. Ali, da nije otišao, kakav bi ga život čekao? Izbora nismo imali. Ili otići boriti se ili čekati da dođu k nama. Hvala Bogu, sin mi se javio jutros. Živ je i zdrav, uzbuđeno nam govori Abu Hani kojemu je sin danas najavio skorašnji ulazak u sam grad Tikrit.

Jedina tema razgovora u iračkom glavnom gradu Bagdadu vojna je ofenziva 30.000 iračkih vojnika na grad Tikrit i provinciju Salahudin te njihovo konačno oslobađanje. Kafići, restorani i sva javna mjesta na kojima se inače uvijek puštala glazba sada puštaju samo vijesti s fronta.

Svi željno očekuju obraćanje premijera Haidara Al-Abadija koji će ih obavijesti da je oslobođena prijestolnica zla u kalifatu – Tikrit, ključni grad u iračkom dijelu tzv. Islamske države.

I dok stanovništvo Bagdada s nestrpljenjem očekuje vijesti o ulasku vojnika u Tikrit, iračka vojska, uz pomoć šijitskih dobrovoljaca i sunitskih plemenskih boraca, nastavlja sa žestokim napadima na položaje islamista koji, prema riječima svjedoka, masovno bježe iz Tikrita – rodnog grada bivšeg iračkog predsjednika Sadama Huseina.

Cijeli članak pročitajte u izdanju Večernjeg lista od srijede ili prelistajte e-izdanje Večernjeg lista!

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar De.facto.de.jure
De.facto.de.jure
00:50 04.03.2015.

Dok je Sadam bio na vlasti terorista nije bilo u Iraku ali SAD su im ali drugi plan skinuli Sadama i naoruzali IS tako i u Libiji sa Gadafijem

GV
golub Vaso
23:46 03.03.2015.

Dakle sad se vidi tko je pravi borac protiv islamskog terorizma i ekstremizma, to je IR Iran.

Avatar Halidumjestohalida
Halidumjestohalida
07:38 04.03.2015.

Zato sto Iran vodi igru oko Tikrita Amerikanci i Nato ne zele pomoci bombardiranjem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije