Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasan po život

Interpol oglasio svjetsku uzbunu zbog dijetetskog proizvoda

bodybuilder
Foto: Thinkstock
04.05.2015.
u 20:42

Svjetsku uzbunu su oglasili nakon smrti jedne žene u Velikoj Britaniji i nakon što se jedan Francuz teško razbolio kada je konzumirao DNP

Interpol je oglasio svjetsku uzbunu zbog 2,4-dinitrofenola (DNP), nedopuštene i potencijalno smrtonosne tvari koja se koristi kao dijetetski proizvod i za povećanje mišićne mase – priopćeno je danas na stranicama Interpola, međunarodne organizacije za policijsku suradnju.

Izdali su narančasto upozorenje zbog DNP-a koje će alarmirati policiju, javne ustanove i međuznarodne organizacije.

Svjetsku uzbunu su oglasili nakon smrti jedne žene u Velikoj Britaniji i nakon što se jedan Francuz teško razbolio kada je konzumirao opasni proizvod.

Inače, DNP se prodaje u obliku žutog praška i kapsula, a najčešće ga koriste bodybuilderi kako bi povećali mišićnu masu. Često se proizvodi u ilegalnim laboratorijima u kojima se ne poštuju higijenski propisi što korisnike izlaže povećanom riziku predoziranja, upozorio je Interpol.

>> Interpol zaplijenio drogu 'tešku' 822 milijuna dolara

Komentara 3

TH
than
00:01 05.05.2015.

Tko je ikada koristio pripravke kod vjezbanja zna da postoje oni bezopasni (proteini iz sirutke i da ne navodim dalje) koji lagano dizu misicnu masu i oni koji brzo dizu, ali unistavaju organe. Ne znam sto je tu posebno. Nema brze misicne mase bez opasnosti. Ode plodnost, odu jetra, organi...

CH
chemica
00:11 05.05.2015.

Od čokolina ti ne bu niš. Bolje je biti muškarčina koja jede hranu za bebe nego da crvi grickaju tebe tulavog. Glupost zna previše često biti fatalna.

DJ
djurex
09:05 05.05.2015.

varanje laganje i price o nebitnim stvarima..zasto se ne dize frka oko astparma koji je vrlo kancerogen..ne dize se buka oko floura ...lricas mi price o sredstvu ua bildere a milijardu ljidi i djece jedu astparm...smijesno i zalosno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije