Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
platio 55.000 $ za lov

Internet poludio zbog ubojstva poznatog lava Cecila: Američki zubar ostao bez posla

lav cecil
Foto: Facebook
29.07.2015.
u 10:33

U Nacionalnom parku Hwange u Zimbabweu ubijen je lav Cecil, lav crne grive koji je bio vođa čopora, a kojeg su svi turisti obožavali jer je uvijek pozirao za fotografiranje

U Nacionalnom parku Hwange u Zimbabweu ubijen je lav Cecil, lav crne grive koji je bio vođa čopora, a kojeg su svi turisti obožavali jer je uvijek pozirao za fotografiranje. Bio je zaštitni znak ovog nacionalnog parka, no onda je okrutno ubijen.

Krivolovci su lava hranom namamili izvan parka, ranili ga samostrelom pa ga lovili 40 sati prije nego što su ga ubili vatrenim oružjem, nakon čega su mu odrubili glavu i ogulili kožu, piše britanski Telegraph.

Nakon objave da je legendarni Cecil ubijen, brzo je pronađen i njegov ubojica. Riječ je, naime, o stomatologu Jamesu Palmeru iz američke Minnesote koji je platio 55.000 dolara za odstrel poznatog lava.

Životinja je ubijena 1. srpnja zbog čega su reagirali borci za prava životinja u Zimbabweu.

Stomatolog se sada pravda kako nije znao da je on bio omiljeni lav te da je vodičima uredno platio za lov zbog čega je mislio kako je sve legalno.

Iako je strastveni lovac i na svom blogu se hvali svojim trijumfima poput ubijenog leoparda, ovaj put namjerio se na krivog.

Osnovana je Facebook stranica preko koje korisnici traže pravdu za ubijenog Cecila, a Palmerova stomatološka ordinacija na Yelpu prikupila je više od 200 negativnih komentara zbog čega je zatvorena.

>> Krivolovac iz obijesti ustrijelio rasnu njemačku dogu

Komentara 19

LO
loza
10:58 29.07.2015.

To nisu lovci, već ljudi koji žele legalno oduzeti život. Usporedba je sa vojnim helikopterom napasti selo urođenika i pričati o borbi.

TH
TheTomekEffect
11:35 29.07.2015.

Ne razuijem cime se to dusa hrani kada ubijes zivotinju na ceki, koji dio tebe se raduje, kakvo je to ostvarenje, kako te obogacuje, sto je svrha? Djeluje mi kao poprilicna bolest, u rangu s pedofilijom, recimo. Bas je "faca"aca" s puskom u ruci. Hajde neka proba bez.

MO
momčina
13:53 29.07.2015.

danas sam na auto putu ubio vrapca..naime,on se zaletio na auto .žao mi je i stalno razmišljam kako se to baš tako potrefilo...volim ptive volim životinje...i ovi mi stvarno nisu jasni...kakav je to gušt

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije