Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Američki general otkrio

Incident u Siriji! Amerikanci upozorili ruske vojnike: Prekinite bombardiranje, gađate savezničke snage

Rusija
DPA/PIXSELL
01.03.2017.
u 20:52

- Mislim da su Rusi mislili da su sela pod okupacijom IS, a bila su u rukama sirijsko arapske koalicije, dijela Sirijskih demokratskih snaga saveznika Sjedinjenih Država i međunarodne koalicije - objasnio je general Townsend.

Rusko zrakoplovstvo je u utorak greškom bombardiralo sela blizu Al Baba, na sjeveru Sirije gdje su se nalazile savezničke sirijske skupine iz koalicije protiv skupine Islamska država (IS), rekao je u danas vojni šef koalicije.

Američki vojnici su upozorili Ruse preko specijalne komunikacijske linije i Rusi su zatim zaustavili bombardiranje, rekao je američki general Stephen Townsend tijekom videokonferencije iz Bagdada. - Mislim da su Rusi mislili da su sela pod okupacijom IS, a bila su u rukama sirijsko arapske koalicije, dijela Sirijskih demokratskih snaga saveznika Sjedinjenih Država i međunarodne koalicije - objasnio je general Townsend.

Incident ocrtava složenost stanja na terenu blizu Al Baba, grada nedaleko turske granice. - Postoje tri vojske i jedna neprijateljska snaga (IS) u istoj zoni - naglasio je general Townsend aludirajući na snage režima, turske snage i arapsko-kurdski savez FDS.

On je rekao da su u ruskom bombardiranju ubijeni i ranjeni borci arapsko-sirijske koalicije, ali nije precizirao njihov broj. Američki vojni savjetnici su se nalazili na 4 ili 5 km od mjesta bombardiranja i oni su upozorili Ruse da prekinu napad. Al Bab je važno uporište skupine Islamska država na sjeveru Sirije, ali turske snage i savezničke sirijske pobunjeničke skupine su uspjele zauzeti taj grad prošlog tjedna, nakon više tjedana borbi.

>>Bivša haaška tužiteljica Carla del Ponte ima novi zadatak

>>Hrvatskim oružjem u Siriji, Iraku i Libiji ratuju svi protiv svih

Komentara 21

BR
brojevi
21:11 01.03.2017.

Prevelika gužva na ratištu. Možda bi trebalo angažirati zračnu prometnu policiju ili uvesti satni raspored bombardiranja.

DU
Deleted user
22:29 01.03.2017.

Sasvim logicno da se nepozvana vojska unisti......

Avatar BAS-TEK
BAS-TEK
20:55 01.03.2017.

Javila se nacija koja je slucajno ubili na stotine tisuća ljudi !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije