Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kompanija provodi istragu

Incident u avionu: Steward nasilno istrgao dječja kolica iz ruku putnice

avion sukob
Foto: Screenshot
22.04.2017.
u 22:55

Jedan putnik je priskočio u pomoć majci s djetetom dok se ukrcavala na let između San Francisca i Dallasa

Zrakoplovna kompanija American Airlines objavila je u subotu da istražuje koji je izazvao steward nasilno istrgavši dječja kolica iz ruku putnice s djetetom u naručju desetak dana nakon afere u kompaniji  United Airlines.

Jedan od putnika snimio je sukob između stewarda i drugog putnika koji je priskočio u pomoć majci s djetetom u petak dok se ukrcava na let između San Francisca i Dallasa. Snimka je ubrzo objavljena na društvenoj mreži Facebook. Kompanija American Airlines obznanila je da je vidjela snimku i pokrenula je istragu te je navela da to što su vidjeli ne odražava njihove vrijednosti i postupke prema putnicima.

Steward je suspendiran za vrijeme trajanja istrage. Osoba koja je objavila snimku objasnila je da je steward istrgnuo kolica iz ruku putnice, gurnuvši je, ali izbjegavajući dijete. Isti steward  zatim je zaprijetio putniku koji je htio zaštititi putnicu.

> > Panika u zrakoplovu: Dječak se okrenuo a onda na sjedalu ugledao...

Prije deset dana United Airlines je na prebukiranom letu iz Chicaga za Louisvillea želio "osloboditi" četiri mjesta za svoje zaposlenike te je pozvao dobrovoljce da odustanu od leta uz naknadu.

Kako se nitko nije odazvao pozivu tvrtka je odabrala nekoliko putnika, a jedan od njih bio je nesretni liječnik koji nije želio odustati od leta. Snimke koje su načinili drugi putnici i postavili na društvene mreže pokazuju kako osiguranje silovito izvlači putnika sa sjedala i potom ga vuče po podu zrakoplova do izlaza. Čuje se kako putnik zapomaže i vidi da su mu spale naočale na pola lica, a tijelo mu je ogoljeno. Taj izgred je izazvao ozbiljnu krizu u odnosima s javnošću jer je United isprva branio svoj postupak te se ispričao tek nakon što je skandal postao međunarodni. 

Komentara 4

DA
Darko22
23:57 22.04.2017.

Glupiraju se bez veze, u mnogim avio-kompanijama je zabranjeno nositi sa sobom dječja kolica u avion, jer jednostavno nema mjesta da ih se na siguran način odloži. Ljudi traže svojih 5 minuta slave otkad su vidjeli onaj video sa onim onim izvlačenjem putnika, ili još gore pokušavaju izvući raznorazne odštete iz ovakvih scenarija.

DO
domxerex
16:19 09.07.2017.

Stjuart je zanimanje a ne ime. Nema ga potrebe pisati velikim početnim slovom i pisati originalno (iako mi je i to prlično glupo). Problem možete imati u školi sa David jer ne znate je li David ili Dejvid a klinac vam se može svatko malo majmunirati i tu ne možete ništa jer ljevi dušebrižnici će odmah skočiti na vas radi tobožnje zaštite ljudskih prava. NE kažem da trebamo biti kao Finci ali treba znati što se i kako piše. Problem su nepismeni i priučeni novinari nerijetko iz neke susjedne zemlje sa upitnom diplomom srednje škole dodatno bez znanja pravopisa a pogotovo bez rječnika. Mislim da bi javna glasila trebala biti pisana službenim jezikom a ne nekim čudnim miksom kojeg ni na ulici ne možete naći.

Avatar mama mia
mama mia
09:30 23.04.2017.

E da su tu našao Kobra on bi to po kratkom postupku jedino ako ga na ček-in-u nebi razotkrili jer u avion se ne smije nositi oružje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije