Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekonstrukcija feudalne vlade

Imenovane ministrice sreće, snošljivosti i mladih

Nove ministrice
Foto: Twitter
1/6
10.02.2016.
u 19:06

"Parametar uspjeha vlade je uvođenje stvarnih promjena koje će pridonijeti sreći ljudi", objasnio je šeik Mohamed.

Ujedinjeni Arapski Emirati imenovali su u srijedu ministricu sreće, ministricu snošljivosti i ministricu mladih, koja ima 22 godine.

Imenovanja u sklopu rekonstrukcije vlade objavljena na društvenoj mreži Twitter obilježavaju malu revoluciju te bogate naftne federacije u Perzijskom zaljevu sastavljene od sedam emirata, među kojima su vodeći Abu Dhabi i Dubai.

Rekonstrukcija vlade najveća je strukturna promjena u povijesti federalne vlade, rekao je premijer Emirata šeik Mohamed ben Rašed al-Maltru.

Foto: Twitter Screenshot/Youtube

Ukupno je osam novih ministara ušlo u vladu, od kojih je šest žena. Prosjek godina 29 ministara je 38 godina te u vladi nakon rekonstrukcije ima osam žena.

"Parametar uspjeha vlade je uvođenje stvarnih promjena koje će pridonijeti sreći ljudi", objasnio je šeik Mohamed.

Emirati slijede primjer Butana, malog himalajskog kraljevstva koje vodi gospodarsku filozofiju baziranu na "bruto držanoj sreći", a ne bruto domaćem proizvodu.

Ključna ministarstva ostaju u rukama vladajućih obitelji.

>> Nakon Saudijske Arabije i Emirati spremni poslati kopnene snage u Siriju

Ključne riječi

Komentara 4

ZI
zimerman
19:19 10.02.2016.

Koje vazne funkcije u vladi ha, ha, ha , pa tako nesto g.... moze da proizvode jedino islam.

DA
Darko22
21:39 10.02.2016.

Ministrica sreće, ministrica snošljivosti i ministrica mladih...hahaha, ovako nešto ne bi mogli čak ni naši genijalci političari izvući iz guzice. I o kakvoj snošljivosti se može govoriti u islamu ? Žalosna farsa....

ZH
zlatko.harapin53
13:23 11.02.2016.

Interesantna je sličnost u shvaćanjima strukturnih promjena u društvu između Vlade RH i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije