Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLOBALNO ZATOPLJENJE

I Putin kao Trump - doveo u pitanje ljudski čimbenik u klimatskim promjenama

Ruski predsjednik Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
30.03.2017.
u 23:56

Ruski predsjednik je ocijenio da je "nemoguće" spriječiti klimatske promjene koje, rekao je, mogu biti povezane s "općim ciklusima na Zemlji"

Ruski predsjednik Vladimir Putin doveo je u četvrtak u pitanje ljudsko djelovanje kao jedan od uzroka klimatskih promjena, rekavši da globalno zatopljenje nije posljedica ispuštanja stakleničkih plinova.

"Zatopljenje je počelo u 1930-im", rekao je Putin na forumu o Arktiku održanom u Arhangelsku, na ruskom krajnjem sjeveru, pokazuju snimke ruske javne televizije.

"Tada još nije bilo takvih antropoloških čimbenika kao što su emisije, ali je zagrijavanje već bilo počelo", rekao je.

Ruski predsjednik je ocijenio da je "nemoguće" spriječiti klimatske promjene koje, rekao je, mogu biti povezane s "općim ciklusima na Zemlji".

"Moramo se tome prilagoditi", istaknuo je Putin.

Ove izjave dolaze u času kada je američki predsjednik Donald Trump u utorak potpisao uredbu kojom naređuje preispitivanje glavne mjere bivšeg predsjednika Baracka Obame u vezi s klimom koja termocentralama nameće drastično smanjenje ispuštanja stakleničkih plinova.

Trump je usto obećao obnovu proizvodnje ugljena u Sjedinjenim Državama, koja je drugi najveći ispuštač stakleničkih plinova nakon Kine.

>> Trump potpisao uredbu - ukida ključnu mjeru Obamina plana o klimi

>> Financijski čelnici G20 nisu potvrdili potporu slobodnoj trgovini: 'SAD odbija sva ključna pitanja'

Komentara 11

Avatar Eric Burdon
Eric Burdon
07:43 31.03.2017.

Nova valuta CO2 dogovorena vec pred 20 godina. Stakleni plinovi su posljedica zatopljavanja a ne uzrok. Hladno more sadrzi puno vise CO2 nego toplo. To je sve iz serije pticja gripa i company.

BR
brojevi
08:25 31.03.2017.

I Trump kao i Putin nisu svoje procjene o globalnom zatopljenju donjeli na temelju 'gledanja kroz prozor' nego u konzultaciji sa renomiranim klimatolozima koji ne pušu u Al Gorov rog. Dužnost i obveza je političko-znastvenih elita da educiraju javnost o štetnosti tehnologije ali podaci i zaključci povlaštenog i dobro plaćenog mainstram stručnjaka i medija su pretjerana i proizvod su više paušalnih nego naučnih podataka.

GO
gooniegoogoo
08:49 31.03.2017.

jel se može negdje pročitat formula po kojoj je dokazano da su za globalno zatopljenje odgovorni ljudi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije