Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi dom

Zašto ovaj profesor živi već 6 mjeseci u kontejneru

kontejner
Foto: ABC News screenshot
24.11.2014.
u 17:36

Jedan profesor iz Teksasa već punih šest mjeseci živi u kontejneru

Profesor Jeff Wilson sa Sveučilišta Huston-Tilltson u Austinu šokirao je svoje studente kad im je priopćio da je za svoj novi dom odabrao kontejner. Adaptaciju limenke veličine oko četiri kvadratna metra odlučio je snimiti i prikazati na stranici dumpsterproject.org, piše ABC News.

- Samo sam želio istražiti ideju o manjem - komentirao je Wilson svoj projekt održivog življenja kojeg se pridržava već šest mjeseci. Studenti su mu pomogli očistiti kontejner, ali još ne mogu shvatiti da se stvarno preselio u njega.

- I dalje to ne vjerujem. Stalno ga ispitujem:''Zar zbilja živiš unutra?'' - kazao je student Charles Deshaw.

No Wilson je nepokolebljiv. Instalirao je klizna vrata, stavio ukrasne zavjese i uređaje za pranje i sušenje kose, a planira i postaviti solarne panele.

- Druga noć bila je najstrašnija. Došli su smetlari i pokupili ''dvojicu susjeda'' - otkriva Wilson koji je u međuvremenu zaradio nadimak ''profesor kontejner''. Tvrdi da je danas sretan jer je svima pokazao da se uvijek može živjeti jednostavnije i s manje nepotrebnih stvari.

>>Pogledajte kako se gradi prva hrvatska samoodrživa 'hobbit' kuća

 


More ABC US news | ABC World News

Komentara 5

Avatar abakus
abakus
18:51 24.11.2014.

Slažem se, može se živjeti i puno jednostavnije. Da smo ostali na grani umjesto što smo sišli s nje danas bi nam bila dovoljna jedna banana tu i tamo i to je sve. Kud ćeš jednostavnije...

Avatar patkovic
patkovic
21:38 24.11.2014.

kako ko voli nek izvoli

BB
brle brkić
11:42 25.11.2014.

ameri pune kontejnere a u hrvatskoj kuče sve veče i ljepše a sve praznije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije