Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rat protiv ISIL-a

Hrvatska je jedna od 7 država koje šalju oružje Kurdima

Kurdish peshmerga troops participate in an intensive security deployment against Islamic State militants in Makhmur, on the outskirts of the province of Nineveh August 7, 2014. The United States began to drop relief supplies to beleaguered Yazidi refugees
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
26.08.2014.
u 23:51

Operacije su već počele i ubrzat će se ovih dana, a očekujemo da će se priključiti i druge države, rekao je u Washingtonu američki ministar obrane Chuck Hagel

Hrvatska je jedna od sedam država koje Kurde u Iraku opskrbljuju oružjem nužnim u borbi protiv džihadista. Vijest je danas objavio Pentagon koji je istaknuo da u borbi protiv ISIL-a pomažu i Albanija, Danska, Kanada, Francuska, Italija i Velika Britanija, javlja Reuters.

- Operacije su već počele i ubrzat će se ovih dana, a očekujemo da će se priključiti i druge države - rekao je u Washingtonu američki ministar obrane Chuck Hagel i je dodao kako i SAD šalje oružje, ali u manjim količinama. U posljednja dva tjedna američki zrakoplovi izvršili su niz zračnih napada na džihadiste u sjevernom dijelu Iraka.

>>Džihadisti prijete srpskom veleposlanstvu u Siriji

>>Vođa ISIL-a Abu Bakr Al-Baghdadi postao novi Osama bin Laden

Komentara 21

MM
mojski.moja
06:06 27.08.2014.

svuda gdje se umesali i bombardirali amerikanci,nastala je jos veca mrznja medju ljudima, zato sto su jedne bombardirali a druge samo prevarili da cine to za njihovu demokraciju

JO
JORGOVAN
08:15 27.08.2014.

Opet legendarna dosljednost ,principijelnost i neovisnost HR politike. Najprije dostava oružja tzv. demokratskoj opoziciji u Siriji iz koje je proizašao ISIL i DAIŠ i Islamski front i svi ti koljači i teroristi koji su se itakako naubijali Kurda. Pa sad kad su Ameri skužili da nemogu maknut Assada , a da su se njihovi učenici iz spomenutih organizacija "zaigrali" i počeli raditi dar-mar i u Iraku, Libanonu i Jordanu, sad najedamput i mi, postajemo oni koji mrze dojučerašnje partnere i sad su nam prijatelji ovi drugi, do jučer neprijatelji. Sluganska politika na djelu.

Avatar kapital3 org
kapital3 org
00:27 27.08.2014.

prije su bombardovali te kurde a navodno im se sada pomaze.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije