Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeza i očaj

Hrvat u Černobilu: Kao da je grad zaustavljen u jednoj sekundi

Mihovil Pirnat
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
26.04.2015.
u 15:28

Zagrebački student arhitekture kazao je da danas u Černobilu žive jedino vojska i vatrogasci

- Zamislite da stojite na glavnom trgu u Karlovcu, a oko vas puste zgrade. Ne čuje se ništa osim vjetra i šuštanja lišća. Kao da je grad zaustavljen u jednoj sekundi - kazao je 25-godišnji Mihovil Pirnat koji je kao turist putovao u Černobil, pišu 24 sata.

Nikad neće zaboraviti jezu i očaj koje je osjetio koračajući pustim gradom, nakon nuklearne katastrofe koja se točno na današnji dan dogodila prije 29 godina.

Zagrebački student arhitekture kazao je da danas u gradu žive jedino vojska i vatrogasci, a u okolici je još 400 ljudi koji nikad nisu htjeli napustiti svoj kraj.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

>>Od 2011. Černobil se otvara za turističke posjete

>>Putin: Černobil je "bajka za djecu" u odnosu na mogući rat u Koreji!

Komentara 5

JO
Jole1958
18:41 26.04.2015.

Ko nije odigrao Stalker ne zna kako je tamo

DU
Deleted user
16:45 26.04.2015.

Prvo, ovaj blesan nam je otkrio toplu vodu. U Černobilu nitko ne živi?? Sve pusto??? Ma, daaj! Evo na internetu materijala o tome za 10 dana neprekidnog gledanja. I drugo, imam svoje mišljenje o takvim poklonicima "morbidnog" turizma, al' ne smijem ga javno izreći - banirat će me.

BA
bajo2
19:42 26.04.2015.

dobro jutro!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije