Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stanko Krstin

Hrvat iz Novoga Sada na meti tamošnjih nacionalista

stanko krstin novi sad
Foto: screenshot/youtube
27.08.2015.
u 12:47

Nacionalisti su na fasadi njegovog poduzeća Pre-Print ispisali grafit „Ustaše napolje“

Stanko Krstin iz Novoga Sada, inače član Nacionalnog savjeta hrvatske nacionalne manjine i predsjednik Unije poslodavaca Vojvodine, na meti je nacionalista iz Vojvodine. Izjavio je to Krstin srbijanskoj agenciji Beta dodajući kako su nacionalisti na fasadi njegovog poduzeća Pre-Print ispisali grafit „Ustaše napolje“. Govoreći o tome što je sve doživljavao od strane nacionalista Krstin je rekao kako ga optužuju da je „hrvatski šijun“ kao i da u svojim pogonima „truje djecu, građane i golubove u naselju Salajka u Novom Sadu“.

– Ja jesam Hrvat, ali sam prije svega lojalni građanin Republike Srbije, rekao je Krstin, za Agenciju Beta. U slučaju Stanka Krstina angažirala se i povjerenica za zaštitu ravnopravnosti koja je direktoru Ekološkog pokreta Novog Sada Nikoli Aleksiću izrekla opomenu. On je u javnosti iznosio uznemirujuće i ponižavajuće ideje i stavove kojima je vrijeđao dostojanstvo Krstina kao i drugih pripadnika hrvatske nacionalne manjine. Krstin je rođen u Održacima, u gradiću koji se nalazi u blizini Sombora.

On je u nekoliko navrata prosvjedovao i ispred zgrade novosadskoga suda i Agencije za borbu protiv korupcije kada je nosio transparent „Privrednici, plaćajte reket da ne prođete kao ja". Više puta ponavljao je i kako su pojedini inspektori pokušavali da ga reketiraju. 

>> Nikolić odgovorio Josipoviću: Bunjevci nisu ni Srbi ni Hrvati, oni su svoji

Komentara 99

Avatar dpejakovic
dpejakovic
14:22 27.08.2015.

Za razliku od Srba u RH Hrvati u Vojvodini nisu rušili državu u kojoj su živjeli.

NE
nemanatrag
20:20 27.08.2015.

I mi šaramo po Vukovaru" ubij Srbina" i inatimo se zbog ćirilice....i kad se ovo dogodi onda smo "iznenadjeni i uvredjeni"...

BR
braveheart11
13:49 27.08.2015.

garantiram da ce se sada javiti ovi iz Dokumente ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije