Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smaknuće

Horor u Americi: Dva je sata umirao u mukama nakon injekcije

Joseph Wood
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
24.07.2014.
u 20:39

Hvatao je zrak na stolu za smaknuće čak 117 minuta

Guverner američke savezne države Arizona naložio je istragu nakon što je današnja egzekucija Josepha Wooda potrajala, umjesto predviđenih 10 minuta, nešto kraće od dva sata.

Wood je osuđen na smrt zbog dvostrukog ubojstva, a smaknut je metodom dvostruke injekcije. Primivši prvu injekciju, izgubio je svijest, druga mu je trebala zaustaviti disanje, no nije sve prošlo po planu. Wood je punih 117 minuta glasno uzdisao na stolu za smaknuće, hvatao zrak i gušio se u mukama.

Američki ustav zabranjuje okrutno smaknuće, a Woodova egzekucija zasigurno ulazi u tu kategoriju. Istraga bi trebala pokazati tko je odgovoran što koktel lijekova nije djelovao kako je trebalo.

>>Iranski milijarder obješen zbog prijevare teške 2,6 mlrd. dolara

>>'Fotografije i snimke dokaz su strašnog zločina koji treba istražiti'

Komentara 15

Avatar Dalmatinka
Dalmatinka
22:08 24.07.2014.

To je zato što farmaceutske tvrtke iz EU bojkotiraju te ubojice, pa nemaju više kvalitetnog materijala (koktela) za ubijanje.

EP
epulon
21:35 24.07.2014.

Ukidanje? Nikako, treba je uvest. Ne mučiti definitivno, ali skratiti troškove državi. Metak nije skup.

MY
mycropht
23:30 24.07.2014.

Možda je taj ubojica zaslužio i gore od 2 sata umiranja u mukama. Pogubljeni je maltretirao ženu, a kad ga je htjela ostaviti, ubio joj je oca, nasmijao se, a zatim ubio i ženu koja ga je molila za život. Sad bi ga trebalo žaliti zbog 2 sata umiranja? Možda je to jednostavno božja kazna - predujam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije