Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
35. obljetnica

Hodočasnici iz cijeloga svijeta stigli u Međugorje

međugorje
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/3
25.06.2016.
u 21:40

Vidioci u programu u svetištu sudjeluju minimalno, drže se vatikanskih naputaka i čekaju da se objave rezultati vatikanske komisije

Deseci tisuća hodočasnika slijevali su se danas od ranih jutarnjih sati u Međugorje, gdje se obilježavala 35. obljetnica međugorskih ukazanja, koja su započela 24. lipnja 1981., ali se za početak uzima 25. lipnja jer su prvoga dana vidioci pobjegli od straha i tek su sljedećeg dana počeli komunicirati s Gospom i ta ukazanja, kod nekih od njih, traju još i danas. Osim hodočasnika iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, u Međugorje su došli hodočasnici iz cijeloga svijeta.

Prema informacijama Informativnog ureda u međugorskom svetištu, došli su hodočasnici iz Meksika, Brazila, Argentine, Švicarske, Libanona, Južne Afrike, Poljske, Belgije, Češke, Šri Lanke, Slovačke, Italije, Španjolske, SAD-a, Rumunjske, Mađarske, Portugala, Koreje i ostalih zemalja.

Franjevački župni ured organizirao je prihvat hodočasnika od prvih jutarnjih sati, pa su mise počele u pet sati ujutro, a pred ispovjedaonicama cijeloga dana bili su dugi redovi za ispovijed.

Veliko je zanimanje hodočasnika, kao i uvijek, za poruke vidiocima, no budući da im je prema uputama iz Vatikana preporučen diskretniji nastup, vidioci minimalno sudjeluju u programu u svetištu.

Primjerice, poput Ivana Dragićevića, Marije Pavlović i Jakova Čole, koji su u subotu s vjernicima nakon mise molili samo Marijin „Veliča“.

Nekoliko tisuća vjernika bilo je i na ukazanju vidioca Ivana Dragićevića na Podbrdu (mjestu prvoga ukazanja) u subotu uvečer u 22 sata. Vidioci Ivan Dragićević i Marija Pavlović, također, svakoga jutra u 6 sati, osim nedjelje, mole krunicu na Podbrdu, gdje im se u molitvi pridruži mnoštvo hodočasnika. Vidioci se drže vatikanskih naputaka i čekaju da se objave rezultati vatikanske komisije o Međugorju.     

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
23:50 25.06.2016.

Mjesno nadležni biskup nije uvjeren u to da su preko deset tisuća poruka Majke Božje stvarne. A baš niti jedna poruka nije utjecala na vidioce da postanu redovnici, redovnice ili svećenici. Već su postali bogataši.

NE
nemanatrag
11:30 26.06.2016.

"Vidioci u programu..."a kako drugačije kad i jesu programirani i to na jedan kanal....komercijalni.

Avatar Dameanu
Dameanu
23:25 26.06.2016.

A u kineskim ducanima nestali svijetleci kipici Gospe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije