Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
01.09.2014. u 14:00

S dramatičnog sastanka čelnika Europske unije procurilo je da se sankcijama protive Mađarska, Slovačka i Cipar

Otvaranjem subotnjeg Dnevnika 3 temom o krizi i, sada se već može reći, ratu u Ukrajini, urednik i voditelj Siniša Kovačić napravio je odličan posao. Europske unija, a samim time i Hrvatska, nalazi se u verbalnom ratu s Rusijom i samo je pitanje dana kada će se sve očitije neprijateljstvo pretočiti u ozbiljniji sukob.

Izvješće novinarke Jasne Paro iz Bruxellesa pokazalo je da je EU ušla u sukob s Rusijom pomalo naivno i nespretno. Podcijenili su lukavog Putina i njegovu reakciju pa sada pokušavaju spasiti što se spasiti može. Dok se HTV još i bavi globalnim odnosima Europske unije i Rusije, napadno zaobilazi postaviti pitanja o tome kakva su interesi Hrvatske. Iako je Hrvatska članica Europske unije i NATO-a, to još uvijek na znači da nema neke svoje specifične interese.

S dramatičnog sastanka čelnika Europske unije procurilo je da se sankcijama protive Mađarska, Slovačka i Cipar. Javna televizija treba pokrenuti raspravu o ovom "sukobu civilizacija" dok ne bude kasno. Nema puno vremena jer cure posljednji dani za dogovor. Stvari se mijenjaju nevjerojatnom brzinom. Tko je prije samo godinu dana mogao zamisliti da će po supermodernom stadionu u Donjecku padati granate. Ako se ovako nastavi, bojim se da će jednog dana HTV izvještavati o hrvatskim vojnicima na "istočnoj fronti" u Ukrajini. Sve nekako podsjeća na Prvi svjetski rat. Prije stotinu godina Hrvati su ginuli u Galiciji kao topovsko meso Austrougarskog carstva, a sada bi u vojnu avanturu mogli ući kao vojnici NATO-a. Samo nam treba neki novi Miroslav Krleža koji će sve to lijepo opisati.

MINUS

Mirela Holy i njezin Orah skoro svaki dan imaju "rezerviranu" minutažu u dnevniku. Ne bi bilo loše da se neki urednik raspita i o tome tko Orahu radi PR.

PLUS

Treći program HTV-a prikazuje zaista odlične filmove. Svakako ostanite uz ekran kada vidite da je na rasporedu film iz neke "egzotične" kinematografije.

>> Putin: Ne možemo samo stajati sa strane i gledati kako ubijaju ljude

Komentara 102

BA
bakulušić
16:36 01.09.2014.

Iskreno se nadam i molim Boga da Ukrajina i Rusija ovaj spor riješe na mudar način te tako i sebe i nas poštede novih trauma. Velike su to zemlje i veliki narodi. Zaslužili su najbolje. Rata, krvi i patnje je bilo previše. Molimo Boga!

Avatar viki_nuland
viki_nuland
14:55 01.09.2014.

U boj, u boj, za Goldman-Sachs svoj. Idemo hrvati u boj, brzo u Mig-21 (ako se ne srusi) i juris na Ukrajinu protiv "separatista", kako bi Goldman-Sachs povecao profit

KI
Kissinger
14:16 01.09.2014.

tebi ako se ratuje gibaj via ukrajina.ovo je 2014 i neznam tko bi mogao natjerati hrvate u rat kojem se zna unaprijed ishod.napoleon je tamo nahebo,švabe u prvom i drugom svjetskom ratu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije