Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pala potpora

Hillary Clinton rekordno nepopularna

Hillary Clinton
Foto: Reuters
1/4
01.09.2016.
u 07:21

Slaba utjeha može joj biti da Donald Trump stoji još gore.

Demokratska predsjednička kandidatkinja Hillary Clinton rekordno je nepopularna u američkoj javnosti, gotovo jednako kao i njezin republikanski protukandidat Donald Trump, po novom ispitivanju javnog mnijenja.

Iako i dalje vodi u predizbornim anketama, dobro mišljenje o njoj nema 59 posto registriranih birača, dok dobro mišljenje o Trumpu nema 60 posto birača, po ispitivanju Washington Posta i ABC Newsa.

S druge strane, dobro mišljenje o Clinton ima 38 posto ispitanika, a o Trumpu 37 posto.

Kad se promatra cjelokupna odrasla američka populacija, dobro mišljenje o Clinton nema 56 posto Amerikanaca, dok je 41 posto s njome i dalje zadovoljno. To je pad od šest postotnih bodova u tri tjedna i njezin najgori rezultat u 25 godina koliko je aktivna u javnom životu.

Slaba utjeha može joj biti da Donald Trump stoji još gore. Trump je već dugo najomraženiji predsjednički kandidat: 63 posto Amerikanaca o njemu nema dobro mišljenje, a 35 posto ima. No u lipnju je stajao i gore (70 prema 29 posto).

Clinton i Trump najnepopularniji su predsjednički kandidati u američkoj povijesti: prije njih tu je 'čast' imao George H. W. Bush o kojem 1992. dobro mišljenje nije imalo 53 posto Amerikanaca.

Nakon demokratske konvencije, dobro mišljenje o Clinton nakratko je imalo 48 posto birača, no popularnost joj je pala zbog skandala oko korištenja e-mailova dok je bila državna tajnica i veza sa Zakladom Clinton, koju Trump redovito optužuje za korupciju.

Treba ju zabrinjavati to što gubi popularnost u skupinama koje su je jako podržavale: među ženama, među kojima joj je popularnost pala s 54 na 45 posto, i među Hispanoamerikancima, među kojima joj je popularnost pala sa 71 na 55 posto.

U predizbornim anketama Clinton ipak i dalje vodi ispred Trumpa i to s pet postotnih bodova. Za nju namjerava glasovati 42 posto birača, a za Trumpa njih 37 posto, po ispitivanju tvrtke Real Clear Politics.

>>I Trump ima Crnoju: Novi šef kampanje prijavljen na pustoj adresi

Komentara 6

DU
Deleted user
09:12 01.09.2016.

Jesenti milu bigulicu, neće Bog nego kako je pravo, a ni svi Amerikanci nisu amebe bez mozga. Više od polovine njih shvaća o kakvoj je personi riječ, a to je i za cijeli svijet jako dobra vijest. Ta Klintonka Hilarionkaa vučica je u ovčjoj koži, ili još gore - đavolica u ljudskom obličju. Naime, njezina je politička "agenda" promicanje kulture smrti jer već godinama javno i sustavno zagovara abortus, tzv. palniranje obitelji i istospolne brakove te pravo homoseksualaca na posvajanje djece, što je izravna i teška prijetnja naravnom braku i tradicionalnoj obitelji bez koje nema zdravoga i prosperitetnog društva. U pozadini svega je pakleni plan (razvidan iz mnoštva UN-ovih dokumenata, koje samo treba znati pomnjivo čitati) da se u konačnici broj ljudi na Zemlji na "human" način svede na tri do četiri milijarde (tj. smanji na pedesetak posto sadašnje populacije) kako bi onoj manjini od jedan do dva posto najbogatijih i istodobno najpohlepnijih ostalo još više "resursa" za bogaćenje do apsurdnih razmjera. Tko to ne shvaća taj o današnjem svijetu ne zna baš ništa. Utješno je ipak to da više od polovine Amerikanaca vidi u kojem grmu leži zec. Pridružimo im se i mi! Ne nasjedajmo na prozirne priče o nekakvoj borbi protiv diskriminacije homoseksualaca i sličnih društvenih skupina te o tzv. ljudskim pravima koja treba braniti pod svaku cijenu. Sve je to u funkciji ostvarivanja spomenutog plana.

GO
gooniegoogoo
08:48 01.09.2016.

na dan Brexita je tim Exit po svim "relevantnim" anketama zaostajo 10%. eto danas Britanaca u EU, hihihihi. tak bu i ovje. Pohvalno za VL napisat nešto loše o Killary, još da se napiše koja o privatnim net serverima, o korumpiranoj humanističkoj udruzi Clintonovih, o 35.000 nestalih državnih maiolova, o tome da je nestanak jednog mail kazneno djelo koje onemogućuje kandidiranje za bilo koju javnu funkciju, o sastanku na pisti Billa i državne odvjetnice Lynch....uf lista ne staje...

IV
ivanjoksimovic
10:11 01.09.2016.

Ne svidja mi se ludi Trump, ali mi se jos manje dopada Clinton. Ne secam se da je US ikada imala gore kandidate. Bilo je tu puno boljeg izbora i medju demokratama i medju republikancima. Moja devojka i vecina prijatelja Amerikanaca planiraju da glasaju za demokrate, mada se vecina dvoumi da li uopste da izlazi na izbore, dok vecina prijatelja sa ovih prostora koja ima pravo glasa u US, planira da glasa za Trumpa. Meni licno, ne svidja se ni jedno ni drugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije