Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
anti ISIL-ovac

Hicem u glavu usred bijela dana u Turskoj ubijen sirijski novinar Naji Jerf

naji jerf
Foto: Twitter
28.12.2015.
u 09:10

Prijatelj ubijenog novinara rekao je i da je Jerf ovaj tjedan trebao stići u Pariz zajedno sa svojom obitelji s ciljem traženja azila u Francuskoj

Istaknuti sirijski novinar i snimatelj Naji al-Jarf, autor dokumentaraca koji u negativnome svjetlu govore o ISIL-u, ubijen je usred dana hicem u glavu u turskome Gaziantepu u blizini zgrade u kojoj se nalaze uredi sirijskih nezavisnih medija. Hodao je ulicom. Prevezen je u bolnicu gdje je preminuo. Ubojice su zasad nepoznate. U posljednja tri mjeseca ubijeno je troje novinara na Srednjem istoku, piše RT.

Al-Jarf je bio i urednik emisije Hentah poznate po dokumentarcima koji pokazuju koliko nasilja i napastovanja čine članovi ISIL-a. Njegovu smrt prijavila je grupa novinara s kojima je radio.

Jerf je nedavno dovršio istraživački dokumentarac o kriminalu i nasilju u Alepu koji kontrolira ISIL. Dokumentarac je u studenome osvojio međunarodnu nagradu za slobodu medija koju dodjeljuje CPJ-a (Committe to Protect Journalist).

Napad na Al-Jarfa dogodio se po danu i snimile su ga brojne kamere, objavili su turski mediji.

Prijatelj ubijenog novinara rekao je i da je Jerf ovaj tjedan trebao stići u Pariz zajedno sa svojom obitelji s ciljem traženja azila u Francuskoj.

U listopadu je dvoje sirijskih novinara, Ibrahim Abd al-Qader i Fares Hamadi – koji su radili za istu kuću kao i Jerf, masakrirano je u stanu u gradu Urfa u jugoistočnoj Turskoj.

>> I u Siriji potvrđuju da je ubijen britanski vođa Islamske države. Jesu li Amerikanci pogodili Jihadi Johna?

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar nekakav
nekakav
09:54 28.12.2015.

eto, slobodni sirijski forum iz londona ovo neće pripisati isil-u. sva ubojstva sirijskih novinara će dobiti konotaciju koja će asada kriviti za sve. gdje su sad ti slobodni novinari, da turke optuže?

MG
milerazbojnik@gmail.com
09:56 28.12.2015.

milina nad milinama turci se furaju na nekkvu demokraciju i borbu protiv zla a svako malo neko bude ubijen ili ide sve što se suprostavi manijacima i islamistima i oregonu moš koknut bez straha

Avatar superhik74
superhik74
14:45 28.12.2015.

U centrali ISIL-a Turskoj se ne smije kritizirati ISIL, jer odmah slijedi metak u glavu. I takva drzava sponzor terorizma Turska je clanica NATO pakta i kandidat za EU. Treba li tu uopce ikakvih komentara ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije