Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIJEG UBOJICA

Hamas zatvorio prijelaz između Gaze i Izraela

Palestinian women walk near the ruins of houses, which witnesses said were destroyed by Israeli shelling during the most recent conflict between Israel and Hamas, in the east of Gaza City December 1, 2014. According to housing minister Mufeed al-Hasayna,
Foto: Reuters/PIXSELL
26.03.2017.
u 13:03

Izrael nije komentirao zatvaranje prijelazne točke sa strane Gaze niti ubojstvo Mazena Fakhe

Hamas je zatvorio u nedjelju granični prijelaz Erez između Pojasa Gaze kojim upravlja i Izraela nakon ubojstva jednog od svojih visokih dužnosnika za koje palestinski islamistički pokret optužuje Izrael.

Hamas optužuje Izrael za atentat na Mazena Fakhu koji je ubijen u petak vatrenim oružjem ispred ulaza u zgradu u kojoj je živio.

U okviru "hitno otvorene" istrage ministarstvo unutarnjih poslova u Gazi ističe u priopćenju da je zatvorilo prijelaz Erez na neodređeno vrijeme, vjerojatno kako bi spriječilo bijeg navodnih ubojica.

Pripadnici sigurnosnih službi rasporedili su se u nedjelju duž granice Pojasa Gaze, uz koju su Izrael i Egipat, a izlazak na more također je zabranjen, dodali su dužnosnici iz Pojasa Gaze.

Izrael nije komentirao zatvaranje prijelazne točke sa strane Gaze niti ubojstvo Mazena Fakhe, a izraelski radio je izvijestio u nedjelju da je vojska na jugu zemlje u stanju pripravnosti zbog mogućih pokušaja odmazde.

>> Prizivni sud ukinuo presudu kojom je Hamas proglašen terorističkom organizacijom

>>Palestinac pobjegao iz Gaze preko Egipta i stigao u Hrvatsku: Ne mogu u Gazu, ubit će me!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije