Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIRIJA

Guverner provincije Homs potvrdio za Večernji: Islamska država ponovno zauzela Palmiru

Palmira
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
11.12.2016.
u 17:37

Ruski i sirijski bombarderi gađaju položaje terorista te neće dozvoliti da oni utvrde svoje položaje u tom gradu

Guverner provincije Homs Talal al-Barrazi potvrdio je za Večernji list da je teroristička organizacija Islamske države ponovno zauzela drevni grad Palmiru nakon što je sirijska vojska evakuirala stanovništvo i povukla svoje snage na rubne dijelove grada gdje se žestoko sukobljavaju s teroristima ISIL-a.

Isto tako, istaknuto je kako ruski i sirijski bombarderi gađaju položaje terorista te neće dozvoliti da oni utvrde svoje položaje u tom gradu, a već se i grupiraju sirijske snage za kontra ofenzivu.

Naime, više od 5 tisuća boraca ISIL-a krenulo je u ofenzivu na grad Palmiru unatoč velikim gubitcima koje su pretrpjeli u noći subotu na nedjelju u ruskim zračnim udarima. Džihadisti su velikom brzinom ponovo preuzeli kontrolu nad drevnim gradim nakon što su izveli juriš na sjeverno predgrađe i osvojili čuvenu tvrđavu iznad zapadnog dijela Palmire. 

U novi juriš džihadisti su krenuli ubrzo nakon što su se u zoru povukli iz Palmire poslije snažnih ruskih zračnih udara. 

Ministarstvo obrane Rusije priopćilo je da su ruski bombarderi izveli 64 napada ubivši više od 300 ekstremista.  

>> Rusi ubili 5500 pobunjenika i islamista te 3800 civila u 365 dana rata

>> Sirijska vojska demantirala da je Islamska država ušla u Palmiru

Ključne riječi

Komentara 39

Avatar bosanac1951
bosanac1951
17:49 11.12.2016.

Tolike sile idu na Isilovce a ovi se ne daju....Nešto tu smrdi...

NE
nevažnost
18:33 11.12.2016.

Ovo je stara vijest. Već su istjerani.

JO
jocorluka
18:16 11.12.2016.

Governor potvrdio Palmra zauzeli teroristi,a vode se borbe oko grada,onda mozete vjerovati večernjem.Ili na hrt govore "pobunjenici" drže 25% posto Aleppa a drže oko 7 %.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije