Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGIČNA NESREĆA

Grčki F16 srušio se u Španjolskoj, 10 poginulih

F16
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
26.01.2015.
u 18:44

Španjolski premijer Mariano Rajoy rekao je da je poginulo osmero Francuza i dvoje Grka

Grčki vojni zrakoplov F16 srušio se u zračnoj bazi Los Llanos u Albaceteu u Španjolskoj, navode lokalni mediji pozivajući se na informacije Ministarstva obrane. Glasnogovornik ministarstva javio je da je poginulo 10 ljudi, a ozlijeđeno ih je 13. Među poginulima su oba pilota. Španjolski premijer Mariano Rajoy rekao je da je poginulo osmero Francuza i dvoje Grka.

Nesreća se dogodila u parkirnoj zoni baze, a reagirali su vatrogasci i hitne službe. Navodno su se u bazu uputili i ministar obrane i šef glavnog stožera španjolskih zračnih snaga (JEMA). Na Facebook-stranici baze navodi se kako je F16 pao nakon polijetanja.

Bazu na jugoistoku Španjolske koriste snage NATO-a za Program taktičkog liderstva, u kojemu je sudjelovao i ovaj grčki F16.

Slična nesreća dogodila se u lipnju prošle godine, kada je poginuo pilot španjolskog vojnog zrakoplova nakon što mu je zrakoplov eksplodirao u bazi Morón de la Frontera na jugu zemlje.

 

>> Američki F-16 srušio se u Tihi ocean kod Japana

>> Pronađeni ostaci američkog F-16, i dalje se traga za pilotom

Komentara 19

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
18:38 26.01.2015.

Sva sreća da je pao tamo gdje je pao a ne na nedužne civile.

KI
Kissinger
18:37 26.01.2015.

to su krntije kao i naši migovi.

AM
amky1
19:50 26.01.2015.

Bit će toga na žalost još. Što se više leti više se i pada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije