Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zastoj

Grčka ponovno u štrajku zbog mirovinske reforme

štrajk grčka
Foto: Reuters/PIXSELL
07.04.2016.
u 12:19

To zaustavljanje prometa je dio 24-satnog štrajka državnih službi, u koji je uključena administracija, škole i bolnice, u organizaciji sindikata Adedy. Sindikat grčkih novinara je također uključen pa je zemlja ostala bez audiovizualnih informacija, a zahvaćen je i dio informativnih portala.

Nijedan zrakoplov danas neće sletjeti ni poletjeti iz Grčke zbog 24-satnog štrajka kontrolora leta koji su se priključili mobilizaciji javnih djelatnika protiv fiskalne i mirovinske reforme koje od zemlje traže vjerovnici.

Štrajk završava večeras u 20.59, navela je služba za odnose s javnošću zračne luke u Ateni.

To zaustavljanje prometa je dio 24-satnog štrajka državnih službi, u koji je uključena administracija, škole i bolnice, u organizaciji sindikata Adedy. Sindikat grčkih novinara je također uključen pa je zemlja ostala bez audiovizualnih informacija, a zahvaćen je i dio informativnih portala.

Adedy namjerava prosvjedovati protiv postroženja fiskalnog režima i smanjenja budućih mirovina, koje je vlada predvidjela kako bi održala obećanje prema vjerovnicima.

Vlada trenutačno pokušava finalizirati kompromis o novim uštedama s vjerovnicima (Europska unija, Međunarodni monetarni fond, Europska središnja banka i Europski stabilizacijski mehanizam) s kojima je u ponedjeljak nastavila pregovore.

O njihovim zaključcima ovisi nastavak isplate zajma od 86 milijardi eura i početak razgovora o smanjenju grčkog duga.

>> Nema više ni za mirovine jer je fond ispražnjen

Komentara 2

LA
Lavica7
09:29 09.04.2016.

Ako drzava dize kredit, a od gradjana ocekuje da ih vracaju..nije li red da gradjani znaju u sto je kredit potrosen???

MA
marsovac
21:03 07.04.2016.

nista ne raditi, dobra placa, jos bolja penzija i to po mogucnosti sto prije,....to je grcka....................a ima i takvih istomisljenika i u Hrvatskoj i to previse.........Kredite uzimati i nista ne vratiti,....jer onaj koji trazi da se kredit vrati,..taj je onda fasista, prokleti zapad, rotsild,...itd,itd,.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije