Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki problem

Gradonačelnik protiv mješavine kultura

Beziers,gradonačelnik,francuski grad
Foto: DW sceenshot
05.03.2015.
u 09:36

Francuski gradić Béziers s oko sedamdeset tisuća stanovnika samo je nekoliko kilometara udaljen od obale Sredozemnog mora, ali atmosfera koja na njemu vlada sve je samo ne mediteranska

Gradski trgovi su sastajališta ljudi, turističke atrakcije, na europskim trgovima se nerijetko pisala povijest. Oni su – pogotovo na jugu – najčešće šareni, glasni, ponekad prljavi, ali gotovo uvijek puni života.

Francuski gradić Béziers s oko sedamdeset tisuća stanovnika samo je nekoliko kilometara udaljen od obale Sredozemnog mora, ali atmosfera koja u njemu vlada sve je samo ne mediteranska. Na njegovu glavnom trgu Gabriela Perija nema, naime, uobičajenog južnjačkog šušura i šarenila, jer to ne želi gradski poglavar. A on ne želi još puno toga.

>>Britanka šokira javnost: Ne voli crnce, a sumnjivi su joj i Hrvati

>>Što mislite, koliko stranaca živi u vašoj domovini?

Komentara 7

NA
Nadalinaaa
09:58 05.03.2015.

I u čemu je ovdje problem? Kad dođeš kao stranac u Francusku, prihvaćaš francusku kulturu i običaje. Ili, ako ti se to ne sviđa, ne dolaziš.

Avatar Neron
Neron
12:51 05.03.2015.

Što je ovo, vijest u nastavcima? Drugi dio teksta VL će objaviti sutra? Gradski poglavar ne želi šarenilo... Što, raznobojne fasade, cvijeće? I što još drugo ne želi?!?

BL
Bluefull
16:21 05.03.2015.

Bravo za gradonačelnika i građane ovog Fr. gradiće , ljudi hoće da žive u svom gradu i svojoj zemlji onako kako su ih njihovi predci naučili . Ne žele lažni multikulturalizam i ne žele se prilagođavati strancima koji dolaze u u njihov grad obzirom da se ti stranci ne žele integrirati u njihovo društvo , ne želim Arape i muslimane u Hr. , ne želim da se mijenjam zbog njih , neka ostanu u svojim zemljama i neka žive kako hoće . Sreća u nesreći da smo mi u Hr. siromašni pa nas zaobilaze , oni vole samo zemlje koje daju dobru socijalu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije