Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Kralj tref'

Građani se gurali oko staklenog lijesa: Tijelo Saddamova suradnika predano vlastima

Izzat Ibrahim al-Douri
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
21.04.2015.
u 09:09

Irački dužnosnici kazali su da je Izzat Ibrahim al-Douri u petak poginuo u borbama protiv vladinih snaga u iračkoj provinciji Salahuddin

Uz veliku pompu, mnogo okupljenih građana i položen u stakleni lijes, tijelo bivše "desne ruke" svrgnutog iračkog predsjednika Saddama Husseina, predano je iračkim vlastima, piše Daily Mail.

Irački dužnosnici kazali su da je Izzat Ibrahim al-Douri u petak poginuo u borbama protiv vladinih snaga u iračkoj provinciji Salahuddin. Jučer je tijelo dovezeno u Bagdad gdje ga je preuzelo Ministarstvo zdravstva. Okupljena gomila gurala se kako bi vidjela čovjeka koji je bio označen kao "kralj tref" u špilu karata američke vojske koja je tragala za suradnicima Saddama Husseina.

Događaj prenosila televizija

Stakleni lijes u kojem se jasno vidi tijelo Al-Dourija prebačeno je iz kombija u vladino vozilo. Cijeli događaja prenosila je i iračka državna televizija. 72-godišnji Al-Douri bio je vođa pobunjeničke grupe Odred Naqshbandi koja je navodno bila bitna frakcija u usponu tzv. Islamske države. Prije je bio jedan od najodanijih suradnika Saddama Husseina te mu je pomogao u dolasku na vlast u državnom udaru 1968. godine.

Njegova je kćer kratko bila udana za sina Saddama Husseina. Nakon smaknuća Saddama Husseina 2006. godine, Al-Douri je proglašen novim vođom zabranjene stranke Baath. Bio je najviši član Saddamove stranke koji je pobjegao Amerikancima nakon invazije. Prošlog petka su ga u borbama istočno od Tikrita ubili pripadnici šijitske milicije.  

>>UN: Uragan Isis od sada se zove Ivette

>>Islamska država objavila snimku razaranja drevnog grada Nimruda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije